ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πούτιν: Προτεραιότητα της Ρωσίας να παραδώσει S-400 στην Τουρκία
Πούτιν: Προτεραιότητα της Ρωσίας να παραδώσει S-400 στην Τουρκία
(Φωτ.: iskra.gr)
09 Απρ
0
Σχόλια

Πούτιν: Προτεραιότητα της Ρωσίας να παραδώσει S-400 στην Τουρκία

Στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για τους S-400 εμμένει η Τουρκία, παρά την έντονη αντίδραση που έχει προκληθεί στο ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα στην Ουάσινγκτον που προειδοποιεί με «πάγωμα» της συμφωνίας για τα F-35. O πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε μάλιστα «προτεραιότητα» την παράδοση των αντιαεροπορικών συστημάτων στην Τουρκία και για τις δύο χώρες.

Κηρύσσοντας την έναρξη του συμβουλίου κορυφής μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, ο Πούτιν τόνισε: «Σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση της συνεργασίας μας τίθενται ενώπιον των χωρών μας και στον στρατιωτικό–τεχνολογικό τομέα. Πρωτίστως πρόκειται για την υλοποίηση της συμφωνίας που αφορά την παράδοση στην Τουρκία των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400».

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι στον τομέα της στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας, για την Ρωσική ομοσπονδία και την Τουρκία υπάρχουν και άλλες προοπτικές, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για την πώληση στην Τουρκία σύγχρονων ρωσικών οπλικών συστημάτων.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.