ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Βουητά και σεισμοί στην Ανδραβίδα: Κλειστά τα σχολεία, κοιμούνται στα αμάξια οι κάτοικοι
Βουητά και σεισμοί στην Ανδραβίδα: Κλειστά τα σχολεία, κοιμούνται στα αμάξια οι κάτοικοι
(Φωτ.: cnn.gr)
17 Μάι
0
Σχόλια

Βουητά και σεισμοί στην Ανδραβίδα: Κλειστά τα σχολεία, κοιμούνται στα αμάξια οι κάτοικοι

Ανήσυχοι είναι τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι στην Ανδραβίδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς το έδαφος «χορεύει» σχεδόν συνέχεια, ενώ όπως χαρακτηριστικά λένε οι κάτοικοι «η γη βρυχάται, ένας ήχος που μας τρομάζει».

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κατέγραψαν περισσότερες από 12 σεισμικές δονήσεις. Οι ισχυρότερες από αυτές ήταν της τάξης των 3,6· 3,3· και 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκαν στις 2:41, 2:23 και 1:26 αντίστοιχα.

Αρκετοί διανυκτέρευσαν έξω από τα σπίτια, ενώ περίπου 300 άτομα, έχουν επιλέξει τον δρόμο της φυγής προς την Πάτρα και την Αθήνα, σε συγγενικά σπίτια.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης έστειλε το μεσημέρι της Πέμπτης, έγγραφο στην Αποκεντρωμένη και ζητά να κηρυχθεί η Ανδραβίδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ έφθασαν από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τέσσερις φορητοί σεισμογράφοι και κλιμάκιο δύο επιστημόνων που θα καταγράψουν το φαινόμενο των συνεχών δονήσεων ιδιαίτερα στην περιοχή της Ανδραβίδας και τα στοιχεία θα τα στείλουν στην υπηρεσία τους.

Στην Ανδραβίδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος  Απόστολο Κατσιφάρα και με την συμμετοχή αντιπεριφερειαρχών Γιώργου Γεωργιόπουλου και Παναγιώτη Μπράμου, του δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, αντιδημάρχων κ.α. Παρόντες στην Ανδραβίδα και υποψήφιοι Περιφερειάρχες καθώς και υποψήφιοι δήμαρχοι με συνεργάτες τους.

Σκηνές σε ετοιμότητα
Στην Ανδραβίδα έχουν ήδη φθάσει σκηνές που θα στηθούν (αν χρειασθεί) σε χώρο όπου υπάρχουν χημικές τουαλέτες. Από τις συνεχείς δονήσεις και ιδιαίτερα από το μεσημέρι χθες και μετά στην Ανδραβίδα έχουν πέσει από παλιά σπίτια σοβάδες,μαρκίζες, ένα χαγιάτι χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί τραυματισμός.

Στην πλατεία της Ανδραβίδας χθες το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 150 άτομα και συζητούσαν τις τελευταίες εξελίξεις ενώ αρκετοί διασκέδαζαν την αγωνία τους.

Κλειστά τα σχολεία
Τα σχολεία τόσο στο δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης όσο και στον δήμο Πηνειού θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά όπως και χθες ενώ οι έλεγχοι από την τεχνική υπηρεσία του δήμου συνεχίζονται. Μέχρι στιγμής σε κανένα σχολείο δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ που βρέθηκε χθες στο δημοτικό Ανδραβίδας δήλωσε: «Αποφασίσαμε να κλείσουν όλα τα σχολεία και να γίνει προληπτικός έλεγχος. Υπάρχουν μικροζημιές αλλά δεν είναι ανησυχητικές».

Επίσης η Μαριάννα Στεργίου, διευθύντρια δημοτικού Ανδραβίδας, δήλωσε: «Από μια πρώτη ματιά δεν υπάρχουν πολύ σοβαρές ζημιές. Αυτό το οποίο φαίνεται είναι σοβάδες που έχουν πέσει και ρωγμές στους τοίχους. Έχουμε ελέγξει τον πάνω όροφο και θα ελέγξουμε και τον κάτω όροφο. Σε γενικές γραμμές όμως πολύ σοβαρά προβλήματα δεν έχουμε».

Ο διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνη Γιώργος Τσουραπάς δήλωσε: «Σήμερα ήρθαμε εδώ να κάνουμε αυτοψία στο δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας και διαπιστώσαμε ότι μια αίθουσα έχει μικρές ρωγμές στους τοίχους. Οι ρωγμές δεν κρίνονται επικίνδυνες για την λειτουργία του σχολείου. Σήμερα είναι κλειστά όλα τα σχολεία για να προβούμε σε ελέγχους. Είμαστε τέσσερις μηχανικοί στο δήμο και θα πρέπει να ελέγξουμε γύρω στα 50 σχολεία. Κύριο μέλημά μας είναι να δούμε την κατάσταση των σχολείων».

Αναδημοσίευση από altsantiri.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.