ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Πόντια που κατέκτησε το Bollywood
Η Πόντια που κατέκτησε το Bollywood
(Φωτ.: protothema.gr)
16 Μάι
0
Σχόλια

Η Πόντια που κατέκτησε το Bollywood

Συνήθως τα κορίτσια ονειρεύονται έναν πρίγκιπα ο οποίος θα έρθει με ένα άλογο, άντε με ένα καλό αυτοκίνητο πλέον, και θα τις οδηγήσει στα σκαλιά της εκκλησίας. Κάποιες διαφοροποιούνται και ονειρεύονται μεγάλες καριέρες και όχι μεγάλες οικογένειες: χρήματα, ταξίδια, γνωριμίες και αρκετή εξουσία. Ελάχιστα κορίτσια μπορούν και θέλουν να ονειρεύονται πράγματα διαφορετικά, να να σπάσουν το κατεστημένο, να ταξιδέψουν μακριά από τις καλοστημένες αστικές κοινωνίες και να τολμήσουν να πάρουν ρίσκο για κάτι πολύ διαφορετικό. Η ιστορία της Έλλης Αβραμίδου είναι ένα σύγχρονο παραμύθι. Δεν έχει Σταχτοπούτα, έχει όμως μια Ελληνίδα θεά η οποία αφού έμαθε να χορεύει πυρρίχιο, αποφάσισε να μάθει και μπάρατα νάτιαμ…

Στο σπίτι της στη Στοκχόλμη, η κόρη του Πόντιου μουσικού Γιάννη Αβραμίδη και της Σουηδέζας ηθοποιού Μαρίας Γκράνλουντ μπόρεσε να μυηθεί και στις δύο κουλτούρες. Ο μπαμπάς έγραψε εκείνη και τον αδελφό της Κωνσταντίνο από πολύ νωρίς στον Ποντιακό Σύλλογο της πόλης τους όπου τα δύο αδέλφια έμαθαν χορούς και συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις και τις γιορτές. «Είμαι πολύ περήφανη για την καταγωγή μου. Αγαπώ τους Πόντιους. Θυμάμαι πως κάθε φορά που χορεύαμε με τον Κωνσταντίνο νιώθαμε μεγάλη περηφάνια και αισθανόμασταν τόσο κοντά στις ελληνικές ρίζες μας», θα μου πει από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής στην Ινδία, όπου βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια.

Η Ελληνικό δεν ήταν ένα συνηθισμένο κορίτσι. Δεν ονειρευόταν ποτέ μια ζωή όπως οι συμμαθήτριές της, με σπουδές στο πανεπιστήμιο και καριέρα λίγο πολύ κοντά στα συνηθισμένα πρότυπα. Από πολύ νωρίς φρόντισε να μιλήσει στους γονείς της για τα όνειρά της, σαν να ήθελε να τους προετοιμάσει για κάτι μεγάλο που θα ερχόταν μερικά χρόνια αργότερα. Η Έλλη εξομολογείται πως δεν την ενδιέφερε ο τρόπος ζωής που είχαν όλοι οι συνομήλικοί της. «Πάντα ήθελα να έχω ένα πολύ μεγάλο όνειρο και να το κυνηγήσω. Ήταν ξεκάθαρο στο μυαλό μου και ήμουν αποφασισμένη να το κυνηγήσω. Ήθελα να πάω στην Ινδία και να κάνω εκεί καριέρα. Το ήθελα από πολύ μικρή και ποτέ δεν άλλαξα γνώμη. Ήμουν σίγουρη γιατί δεν ήθελα μεγαλώνοντας να γίνω γιαγιά και να σκέφτομαι γιατί δεν τόλμησα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Δεν ήθελα να ζω με απωθημένα και απραγματοποίητες επιθυμίες. Ήθελα να ζήσω μια συναρπαστική ζωή».

Η Έλλη απλώς ανακοίνωσε στους γονείς της ότι θα πήγαινε στην Ινδία να ζήσει και να βρει δουλειά. Ο μπαμπάς της, όταν του το είπε, ξαφνιάστηκε: «Λογικό για κάθε μπαμπά που το “μωρό” του τού ανακοινώνει κάτι τέτοιο να πάθει ένα σοκ. Εγώ προσπάθησα να τον κάνω να καταλάβει και του είπα ότι θα μάθω τη γλώσσα και ότι το πιστεύω πολύ και θα το κάνω. Εκείνος όμως απορούσε πώς θα πάω σε μία ξένη χώρα, δίχως πλάνα και δίχως χρήματα». Η Ελλη θα δούλευε και θα μάζευε τα χρήματα, όμως ο Γ. Αβραμίδης επέμεινε ότι θα της έδινε τα χρήματα προκειμένου να τη διευκολύνει. Πέρασαν τρία χρόνια και ο μπαμπάς της έδειχνε να κάνει πίσω από την αρχική του απόφαση. Όχι όμως και η Έλλη, η οποία και μάθαινε τη γλώσσα και μάζευε τα χρήματα. Όταν τους ανακοίνωσε ότι όλα ήταν έτοιμα, τελικά κι εκείνος τη βοήθησε. «Ήθελε όλο αυτό το διάστημα να δει αν πραγματικά το θέλω και αν είμαι σίγουρη και ότι δεν επρόκειτο για ένα απλό κοριτσίστικο πείσμα. Από την άλλη φοβόταν πως αν τύχαινε κάτι δεν θα μπορούσε να είναι άμεσα δίπλα μου λόγω της μεγάλης απόστασης».

Στα 21 της αφήνει το σπίτι και την οικογένειά της και πηγαίνει στην Ινδία, όπου αρχικά φιλοξενείται από μία οικογένεια την οποία της σύστησε με άκρα μυστικότητα η καλύτερη φίλη της μαμάς της που επισκεπτόταν συχνά τη χώρα. Θυμάται τις πρώτες στιγμές που προσγειώθηκε στο μέρος όπου είχε «κλειδώσει» όλα τα όνειρά της: «Ήμουν τόσο χαρούμενη… Τόσα χρόνια το ήθελα και ήταν πλέον πραγματικότητα. Ήταν πολύ διαφορετικά, αλλά προσαρμόστηκα γρήγορα. Με βοήθησε πολύ αυτή η υπέροχη οικογένεια, μου μάθαινε τα πάντα που αφορούσαν την καθημερινότητα. Τους είμαι ευγνώμων. Μετά από λίγο καιρό μετακόμισα και συγκατοίκησα με μια κοπέλα».

Η καριέρα στην Ινδία
Η Έλλη δεν άφησε καθόλου χρόνο να χαθεί. Άρχισε να χτυπά πόρτες πρακτορείων για να βρει δουλειά και γιατί έπρεπε να βγάλει Employment Visa. Δεν ήταν απλό. Για κάθε συμβόλαιο που της πρότειναν η έγκριση έπρεπε να δοθεί από τη Σουηδία. «Επειδή ο μπαμπάς μου ήξερε πολύ καλά τι εστί συμβόλαιο και από την πείρα του στη μουσική είχε δει και είχε υπογράψει πολλά, του έστελνα όλα όσα μου πρότειναν κι εκείνος στην αρχή τα απέρριπτε και μου εξηγούσε το γιατί. Τελικά μετά από αρκετές απόπειρες βρέθηκε το κατάλληλο και το υπέγραψα», εξηγεί.

Η όμορφη Πόντια θα ξεκινήσει ως μοντέλο και μετά από τρεις μήνες θα έρθει η πρόταση για συμμετοχή στην πρώτη της ταινία. Ζητούσαν μία κοπέλα η οποία θα ήταν μισή Ινδή και μισή ξένη και εκείνη ανταποκρίθηκε. «Έμεινα άυπνη το προηγούμενο βράδυ για να κάνω εξάσκηση στη γλώσσα και για να μάθω τα λόγια. Τους άρεσα πολύ στην οντισιόν αλλά έπρεπε να περάσω και από δεύτερη. Ο σκηνοθέτης μού είπε ότι ήθελε βελτίωση η προφορά μου κι εγώ του υποσχέθηκα πως θα προσπαθούσα πολύ και ότι θα δούλευα πάνω σ’ αυτό. Λίγο πριν φύγει του είπα ότι αν με έπαιρνε στην ταινία και έπαιρνα τον ρόλο θα τον έκανα περήφανο. Εκείνος γέλασε και έφυγε. Με πίστεψε όμως γιατί είχα αυτοπεποίθηση».

Και κάπως έτσι η Έλλη Αβραμίδου ξεκινά την καριέρα της στην Ινδία. Ρόλους ξένης δεν ήθελε να συνεχίσει να παίζει γιατί αυτό θα ήταν παγίδα για την καριέρα της. Δεν ήθελε να εγκλωβιστεί. Και τα κατάφερε. Η παρουσία της έκανε πολύ μεγάλη αίσθηση και αμέσως της ήρθαν προτάσεις. Της πρότειναν να συμμετάσχει σε ένα ριάλιτι, το «Big Boss». Οι συνεργάτες της από το πρακτορείο την παρότρυναν να το δεχτεί λέγοντάς της ότι αυτό θα τη βοηθούσε πάρα πολύ, ειδικά σε επίπεδο δημοσιότητας. «Έτσι συνέβη. Με βοήθησε τόσο πολύ όλη αυτή η δημοσιότητα… Με έμαθαν καλύτερα και άλλαξε η ζωή μου. Άρχισα να γίνομαι διάσημη και αμέσως μου ήρθε η πρόταση για τη δεύτερη ταινία μου στο Bollywood. Έκανα και πολλά special guest και εμφανίσεις σε σόου. Στη συνέχεια μου έγιναν προτάσεις από άλλη εταιρεία παραγωγής, πολύ ισχυρή επίσης. Μέχρι τώρα έχω παίξει και σε σειρές οι οποίες προβάλλονται στο Netflix και στο Amazon».

Η καριέρα της εκτοξεύεται αλλά τα πόδια της πατούν γερά στο έδαφος. Τα χρόνια περνούν και η Έλλη πλέον μένει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στην Ινδία όπου την αποκαλούν «Ελληνίδα θεά του Bollywood».
Η Έλλη μου αφηγείται τα ταξίδια της στην Ελλάδα: «Αν δεν πάω κάθε καλοκαίρι στο Πρόχωμα, δεν μου πάει καλά η χρονιά. Τα μάτια μου είναι γεμάτα από εικόνες της γιαγιάς και του παππού μου, που μου μιλούσαν για τον Πόντο και τις παραδόσεις. Εκεί νιώθω ότι είναι η καρδιά μου. Είναι οι συγγενείς μου, μέλη της οικογένειάς μου».

Στα 28 της χρόνια πλέον, αρχίζει να σκέφτεται τον γάμο και την επόμενη μέρα στη ζωή της. «Θέλω να παντρευτώ έναν Έλληνα. Για την ακρίβεια, θέλω να παντρευτώ έναν Πόντιο», μου εξομολογείται. «Βέβαια ποτέ μη λες ποτέ», προσθέτει αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να ερωτευθεί Ινδό. Όμως στη συνέχεια επιμένει: «Πόντιο θέλω να παντρευτώ, το θέλω και το εννοώ».

Πηγή: protothema.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.