ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Βενεζουέλα: Λιποτάκτησαν 326 στρατιωτικοί και αστυνομικοί
Βενεζουέλα: Λιποτάκτησαν 326 στρατιωτικοί και αστυνομικοί
(Φωτ.: .lykavitos.gr)
28 Φεβ
0
Σχόλια

Βενεζουέλα: Λιποτάκτησαν 326 στρατιωτικοί και αστυνομικοί

Σε 326 ανέρχονται τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας της Βενεζουέλας που λιποτάκτησαν και πέρασαν τα σύνορα με την Κολομβία από το Σάββατο, ανέφερε με νεότερο απολογισμό της η κολομβιανή υπηρεσία μετανάστευσης. Η πλειοψηφία αυτών των στρατιωτών και αστυνομικών πέρασαν τα σύνορα προς την επαρχία Νόρτε δε Σαντανδέρ της Κολομβίας, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Κούκουτα, όπου βρίσκεται αποθηκευμένη η ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν στείλει οι ΗΠΑ για την Βενεζουέλα.

Πολλοί αιτήθηκαν άσυλο στην Κολομβία.

Άλλα μέλη των δυνάμεων επιβολής του νόμου της Βενεζουέλας αναζήτησαν βοήθεια από την κολομβιανή υπηρεσία μετανάστευσης στα τμήματα Αραούκα και Λα Γκουαχίρα, καθώς και στις πόλεις Βαλεντουπαρ, Καρταχένα Ντε Ίντιας, Μεντεγίν και στην πρωτεύουσα Μπογκοτά.

Ο διευθυντής της κολομβιανής υπηρεσίας Κριστιάν Κρούγκερ Σαρμιέντο δήλωσε ότι τα στελέχη που λιποτάκτησαν διέφυγαν από την «δικτατορία» του προέδρου Νικολάς Μαδούρο προς αναζήτηση τροφής λόγω ελλείψεων στην χώρα τους, και εξαιτίας «πιέσεων των κολεκτίβος» (ένοπλες ομάδες σκληροπυρηνικών τσαβίστας). Κάποιοι εισήλθαν στην χώρα ένστολοι και άλλοι φορώντας πολιτικά και κάποιοι με τους οικογένειές τους, τόνισε ο Κρούγκερ.

Οι πρώτες λιποταξίες αναφέρθηκαν το πρωί του Σαββάτου, όταν ανακοινώθηκε από την Κούκουτα η αναχώρηση των πρώτων φορτηγών με τρόφιμα και φάρμακα, ανθρωπιστικής βοήθειας που εστάλη κυρίως από τις ΗΠΑ, καθώς στη Βενεζουέλα. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, που έχουν αναγνωρίσει περίπου πενήντα χώρες ως τον νόμιμο μεταβατικό πρόεδρο της χώρας σε κρίση, έχει υποσχεθεί αμνηστία στα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας που θα κόψουν τους δεσμούς τους με την κυβέρνηση του Μαδούρο. Οι δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας μετρούν 365.315 στελέχη. Υπάρχουν επίσης 1,6 εκατ. πολιτοφύλακες.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.