ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Βρέθηκε γιγάντια μέλισσα, είναι ζωντανή και το μέγεθός της… τρομάζει! (βίντεο)
Βρέθηκε γιγάντια μέλισσα, είναι ζωντανή και το μέγεθός της… τρομάζει! (βίντεο)
22 Φεβ
0
Σχόλια

Βρέθηκε γιγάντια μέλισσα, είναι ζωντανή και το μέγεθός της… τρομάζει! (βίντεο)

Μια τεράστια μέλισσα, το είδος της οποίας οι ερευνητές πίστευαν πως είχε εξαφανιστεί, από το 1981, βρέθηκε στην Ινδονησία.

Η μέλισσα είναι ζωντανή, έχει μέγεθος όσο ο αντίχειρας ενός άνδρα και σαγόνια όπως ένα… σκαθάρι!

Ερευνητές από την Αυστραλία και τη Βόρεια Αμερική, έπειτα από μέρες αναζήτησης, ανακάλυψαν τη θηλυκή μέλισσα Γουάλας (Wallace) μέσα σε μια φωλιά που είχαν χτίσει τερμίτες.

Το έντομο πήρε το όνομά του από το Βρετανό φυσιοδίφη και εξερευνητή Alfred Russel Wallace, ο οποίος την εντόπισε για πρώτη φορά το 1858, σύμφωνα με το BBC.

Ο φωτογράφος της ομάδας Κλέι Μπολτ δήλωσε πως «μας κόπηκε η αναπνοή μόλις είδαμε αυτή τη μέλισσα. Είδαμε το… πετούμενο μπουλντόγκ έντομο που δεν ξέραμε αν υπήρχε στη Γη. Είδαμε πόσο όμορφα μπορούν να γίνουν τα είδη, ακούσαμε τον ήχο από τα μεγάλα φτερά της, ήταν απίστευτο συναίσθημα».

Η γιγάντια μέλισσα έχει μήκος 4 εκατοστών. Ανακαλύφθηκε στην Ινδονησία το 1958 και παρά το μεγάλο της μέγεθος δεν μπορεί να εντοπιστεί εύκολα, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά και πολλά πράγματα γι΄ αυτήν.

Πηγή: cnn.gr / βίντεο: Australian Academy of Science.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.