ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ανακαλύφθηκε καρχαρίας ηλικίας 512 ετών (!)
Ανακαλύφθηκε καρχαρίας ηλικίας 512 ετών (!)
(Φωτ.: protothema.gr)
14 Δεκ
0
Σχόλια

Ανακαλύφθηκε καρχαρίας ηλικίας 512 ετών (!)

Το γηραιότερο σπονδυλωτό στον κόσμο ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν επιστήμονες. Ο λόγος τον καρχαρία της Γροιλανδίας (η επιστημονική του ονομασία είναι Somniosus microcephalus / Σομνιόσος ο μικροκέφαλος)ηλικίας 512 ετών (!) και μήκους 5,5 μέτρων, τον οποίο εντόπισαν ψαράδες στον Βόρειο Ατλαντικό ωκεανό.

Οι επιστήμονες τοποθετούν την ημερομηνία γέννησής του περίπου το 1505 και σύμφωνα με το National Geographic, η ομάδα των επιστημόνων που έχει αναλάβει τη μελέτη του ζώου, έχει αναλύσει τα μάτια 28 τέτοιων καρχαριών με την τεχνολογία του άνθρακα, καθώς αυτά δίνουν τα πιο αξιόπιστα στοιχεία για την ηλικία τους.

Μέχρι σήμερα ο γηραιότερος καρχαρίας ήταν 392 ετών και στην πλειονότητά τους, τα ζώα αυτά, ζουν από 272 μέχρι 512 χρόνια. Θεωρείται ότι φτάνουν σε σεξουαλική ωριμότητα σε ηλικία 150 ετών, ενώ αναπτύσσονται, μόλις, ένα εκατοστό το χρόνο. Ο συγκεκριμένος καρχαρίας, της Γροιλανδίας, δεν είναι επικίνδυνος για τους ανθρώπους.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.