ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κοινή εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας από τους ποντιακούς συλλόγους του νομού Πιερίας
Κοινή εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας από τους ποντιακούς συλλόγους του νομού Πιερίας
20 Μάι
0
Σχόλια

Κοινή εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας από τους ποντιακούς συλλόγους του νομού Πιερίας

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αλωνίων «Διογένης ο Κυνικός», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανακίων «Ο Πόντος», ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά», ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Κορινού «Εύξεινος Πόντος» και η Ένωση Ποντίων Πιερίας σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου την Κυριακή 20 Μαΐου 2018.

Πιο αναλυτικά, στις 9:30, στον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως στη Κατερίνη θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και θα υπάρξει μια ολιγόλεπτη ομιλία από εκπρόσωπο των ποντιακών συλλόγων του Νομού Πιερίας. Ύστερα, θα ακολουθήσει πομπή προς την πλατεία Γενοκτονίας όπου στις 10:45 θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Στις 19:30, στην πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση. Θα ξεκινήσει με το θεατρικό δρώμενο Μνήμες όπου θα συμμετέχουν οι: Αχιλλέας Βασιλειάδης, Πέλλα Νικολαΐδου, Μπάμπης Ιορδανίδης και Στάθης Παυλίδης στο τραγούδι και ο Δημήτρης Ξενιτόπουλος στη λύρα. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον επίκουρο καθηγητή της Έδρας Ποντιακών Σπουδών στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κυριάκο Χατζηκυριακίδη με θέμα «Η τουρκική πολιτική ενάντια στους χριστιανούς της Ανατολής στις αρχές του 20ού αιώνα. Η περίπτωση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου». Στο χώρο της πλατείας θα λειτουργεί ταυτόχρονα έκθεση φωτογραφίας.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Εκάβη».

Παράλληλα, η νεολαία κάθε ποντιακού συλλόγου του νομού Πιερίας θα πραγματοποιεί επισκέψεις σε όλα τα σχολεία της πόλης για ενημέρωση σχετικά με την 19η Μαΐου και διανομή υλικού. Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιήσουν διανομή σχετικού φυλλαδίου και του προγράμματος των εκδηλώσεων στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και στην πλατεία Ελευθερίας.

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αλωνίων «Διογένης ο Κυνικός», Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανακίων «Ο Πόντος», Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά», Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Κορινού «Εύξεινος Πόντος», Ένωση Ποντίων Πιερίας
20.05.2018 |19:30
Ελεύθερη
Πλατεία Ελευθερίας, Κατερίνη
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.