ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ανταμώνουν οι εικόνες Σουμελά, Βαζελώνα και Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας στην εορτή του Αγίου Γεωργίου
Ανταμώνουν οι εικόνες Σουμελά, Βαζελώνα και Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας στην εορτή του Αγίου Γεωργίου
22 Απρ
0
Σχόλια

Ανταμώνουν οι εικόνες Σουμελά, Βαζελώνα και Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας στην εορτή του Αγίου Γεωργίου

Με την παρουσία των ιερών εικόνων της Παναγίας Σουμελά και του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα θα εορταστεί η 1221η πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 στο Ροδοχώρι Ημαθίας.

Στο πλαίσιο αυτό το Ίδρυμα «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» διοργανώνει ένα θρησκευτικό και πολιτιστικό διήμερο, το οποίο θα ξεκινήσει την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 στις 19:00 στον ιερό ναό με την υποδοχή των ιερών θαυματουργών εικόνων της Παναγίας Σουμελά, του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα και του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα. Θα ακολουθήσει Μέγας Εσπερινός, Αρτοκλασία και προσκύνημα των θαυματουργών εικόνων.

Στις 21:00 θα παρουσιάσουν ποντιακούς χορούς τα συγκροτήματα της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς και του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς». Μετά θα ακολουθήσει γλέντι για όλους με τους: Γιώργο Σοφιανίδη στο τραγούδι, Γιώργο Στεφανίδη στη λύρα και το τραγούδι, Κώστα Ζώη στο νταούλι.

Την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 στις 7:00, στην ιερά μονή του Αγίου Γεωργίου θα τελεσθεί Όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλωπίας Ιωήλ. Στις 10:30 θα γίνει η λιτάνευση των θαυματουργών εικόνων. Στις 11:30 θα υπάρξει δεξίωση για τους επισήμους όπου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου θα απευθύνει χαιρετισμό στους παρισταμένους. Στις 12:00 θα υπάρξουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων της Ευξείνου Λέσχης Κοπανού, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλοχωρίου «Λυγκιστής», του Συλλόγου Ποντίων Δάφνης «Η Παναγία του Κίρεσλι», του Ποντιακού Πολιτισμικού Οργανισμού «Πυρρίχιος Ακαδημία» και του Συλλόγου Ποντίων Ροδοχωρίου. Ύστερα θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι για όλους με τους: Κώστα Καραπαναγιωτίδη στο τραγούδι, Μιχάλη Κασαμπαλίδη στη λύρα, Δημήτρη Φουντουκίδη στα πλήκτρα. Στη 13:30 θα πραγματοποιηθεί γεύμα προσκυνητών.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα
22.04.2018 |19:00
Ελεύθερη
Ροδοχώρι Ημαθίας
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.