ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων τιμούν οι «Κομνηνοί» Εύβοιας
Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων τιμούν οι «Κομνηνοί» Εύβοιας
18 Μάι
0
Σχόλια

Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων τιμούν οι «Κομνηνοί» Εύβοιας

Ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Εύβοιας «Οι Κομνηνοί» καλεί τους φίλους και τα μέλη του στις μνημονικές δράσεις για την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Τι πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

1. Έκθεση Ορόσημων /Ενημερωτικό Περίπτερο Ευαισθητοποίησης (Αίθουσα «Αριστοτέλης» / Παραλία ) 18 και 19/5 :

Α) Έκθεση ιστορικών πεπραγμένων σχετικά με τον Παρευξείνιο ελληνισμό μέσα από γεγονότα, προσωπικότητες, περιοχές και σημαντικά ορόσημα της αδιάλειπτης παρουσίας των προγόνων μας στον Πόντο πριν τη Γενοκτονία, ήτοι το μεγαλύτερο έγκλημα του 20ου αιώνα.

Β) Ενημέρωση των συμπολιτών μας και των επισκεπτών της πόλης μας από τα μέλη του συλλόγου σχετικά με την ανάγκη διδασκαλίας της ιστορίας του Πόντου στα σχολεία καθώς και αναφορικά με το πάγιο αίτημα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας

Γ) Διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά και ενήλικες με το μοίρασμα αυτοκόλλητων καρτών σε διάφορα σημεία της παραλίας τα οποία όσοι θα λάβουν θα πρέπει να τα τοποθετήσουν στον κενό χάρτη του Πόντου που θα βρίσκεται στην αίθουσα Αριστοτέλης ως το απόγευμα της Κυριακής και αργότερα τις βραδινές ώρες στο στρογγυλό της παραλίας.

Δ) Προβολή οπτικοακουστικού υλικού για τα γεγονότα της Γενοκτονίας, εικόνες και προφορικές μαρτυρίες αλλά και παρουσίαση του βίντεο που τα μέλη του συλλόγου μας δημιούργησαν παρουσιάζοντας ταυτόχρονα σημεία της πόλης μας και γεγονότα της Γενοκτονίας που όλοι οφείλουμε να γνωρίζουμε.

Ε) «Τα κεριά του Πόντου». Μνημονικό δρώμενο με τη δύση του ηλίου όταν στο στρογγυλό τα κεριά του Πόντου θα σχηματίσουν τον αριθμό «353000», τον αριθμών των άθαφτων νεκρών μας.

2. Επιμνημόσυνη δέηση 19/5 πρωί :

Στην ενορία του συλλόγου μας, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου ( Παλαιό Νεκροταφείο ) θα λάβει χώρα ανήμερα Κυριακή 19/5 το ετήσιο μνημόσυνο παρουσία τιμητικού αγήματος των Κομνηνών.

Σύλλογος Ποντίων Νομού Εύβοιας «Οι Κομνηνοί»
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.