ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Βραβεύσεις, τραγούδια και δώρα στην κοπή βασιλόπιτας του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Παναγίας Κανάλα Φυλής
Βραβεύσεις, τραγούδια και δώρα στην κοπή βασιλόπιτας του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Παναγίας Κανάλα Φυλής
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
02 Φεβ
0
Σχόλια

Βραβεύσεις, τραγούδια και δώρα στην κοπή βασιλόπιτας του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Παναγίας Κανάλα Φυλής

Την βασιλόπιτά του έκοψε ο Φιλανθρωπικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Παναγίας Κανάλα Άνω Λιοσίων, το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιανουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Φυλής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον π. Συμεών Αδάκτυλο, ο οποίος εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου καλωσόρισε τον κόσμο και ευχήθηκε «καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία, προσωπική και οικογενειακή ευημερία, πρόοδο και ευλογία θεού». Η Ιερά Μονή Παναγία Κανάλα τόνισε ότι βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ανθρώπων προσφέροντας πνευματική και οικονομική βοήθεια σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί. Την εκδήλωση παρουσίαζε το μέλος του Συλλόγου, Μαρία-Ελένη Τσαφταρίδου.

Ο επίσκοπος Ρωγών Δωρόθεος εύχεται για τη νέα χρονιά

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν για την πολυετή προσφορά τους στον Εξωραϊστικό Σύλλογο τα μέλη του, Ευαγγελία Παπαδήμα, Σοφία Σχοινά, Δήμητρα Παπαργυριάδου, Στυλιανός Σχοινάς, Νικόλαος Γκόνης και Θεόδωρος Μπουρίκης, ο οποίος απεβίωσε και την πλακέτα του παρέλαβε η σύζυγός του Ιωάννα. Τις απονομές έκανε ο επίσκοπος Ρωγών Δωρόθεος.

Στις αλησμόνητες πατρίδες ταξίδεψε τον κόσμο το τμήμα βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Φυλής ψάλοντας  ύμνους και τραγούδια, με πρωτοψάλτη τον Δαυίδ Παπαδόπουλο. Τη σκυτάλη πήρε η πολυφωνική χορωδία του ορφανοτροφείου «Αγία Τριάδα» Ιλίου και στη συνέχεια ο Ευξείνειος Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος που παρουσίασε σκοπούς και τραγούδια του Πόντου, κλείνοντας έτσι το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης.

Τραγούδια από την πολυφωνική χορωδία του ορφανοτροφείου της Αγίας Τριάδας Ιλίου

Ακολούθως έκοψαν τη βασιλόπιτα, και με έναν μπουφέ ο οποίος αποτελούνταν από διάφορα εδέσματα, χυμούς και αναψυκτικά αλλά και με δώρα που μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά, ολοκληρώθηκε η εκδήλωση.

Κείμενο, φωτογραφίες: Βασίλης Καρυοφυλλίδης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.