Ένα μεγάλο τραπέζι γεμάτο γεύσεις και αρώματα του Πόντου στήθηκε στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, στην «καρδιά» της Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του Πανελλήνιου Ανταμώματος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Μετά τη μεγάλη διοργάνωση της προηγούμενης ημέρας στο Παλατάκι, το ενδιαφέρον στράφηκε αυτή τη φορά στην ποντιακή κουζίνα και στις συνταγές που διατηρούνται ζωντανές και περνούν από γενιά σε γενιά.
Μέλη ποντιακών συλλόγων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας έφεραν στην Καλαμαριά χαρακτηριστικά εδέσματα, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν –και να δοκιμάσουν– ένα διαφορετικό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πόντου.

Ωτία, πιροσκί, τανωμένος σορβάς και πολλές ακόμη παραδοσιακές γεύσεις γέμισαν τα τραπέζια, την ώρα που η ποντιακή λύρα έδινε τον δικό της ρυθμό στη γιορτή. Πολίτες κάθε ηλικίας πέρασαν από τα περίπτερα των συλλόγων, δοκίμασαν τα εδέσματα και συνομίλησαν με τους ανθρώπους που κρατούν ζωντανές τις παλιές συνταγές.
Πηγή: emakedonia.gr