ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο Χρήστος Παπαδόπουλος παρουσιάζει το «Κόκκινο Ποτάμι» στην ποντιακή διάλεκτο
Ο Χρήστος Παπαδόπουλος παρουσιάζει το «Κόκκινο Ποτάμι» στην ποντιακή διάλεκτο
22 Ιούλ
0
Σχόλια

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος παρουσιάζει το «Κόκκινο Ποτάμι» στην ποντιακή διάλεκτο

Είναι γεγονός πως μια από τις τηλεοπτικές σειρές που κέρδισαν τις εντυπώσεις στη φετινή χρονιά, ήταν «Το κόκκινο ποτάμι» σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη, με τις μουσικές και τα τραγούδια του Χρήστου Παπαδόπουλου. Η σειρά ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, με το ομότιτλο τραγούδι σε στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη, με ερμηνεύτρια την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, να κερδίζει το πλατύ κοινό, διαγράφοντας μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία.

To «Κόκκινο ποτάμι» ηχογραφήθηκε αυτή τη φορά με ποντιακούς στίχους του Γιώργου Θεοδωρίδη και ερμηνεύτρια την Μαρία Πεΐδη.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος αναφέρει σχετικά: «Τώρα που τελειώνει το Κόκκινο Ποτάμι και αφού έκανε τον κύκλο του με τη σπουδαία Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ήθελα να ακουστεί και στην ποντιακή διάλεκτο, η οποία είναι πολύ κοντά στην Αρχαία Ελληνική. Μου έκαναν εντύπωση οι ωραίοι στίχοι του Γιώργου Θεοδωρίδη και θέλησα να δώσω το βήμα στην ταλαντούχα Μαρία Πεΐδη, που αν και μόνο 18 χρονών, κατέχει πολύ καλά τα Ποντιακά και το απέδωσε εξαιρετικά με το χάρισμα της φωνής της».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.