ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Τη Γειτονίας τα Παλαλά» του Γιάννη Κοσμίδη (Ολόκληρη η παράσταση)
«Τη Γειτονίας τα Παλαλά» του Γιάννη Κοσμίδη (Ολόκληρη η παράσταση)
07 Απρ
0
Σχόλια

«Τη Γειτονίας τα Παλαλά» του Γιάννη Κοσμίδη (Ολόκληρη η παράσταση)

Υπόθεση του έργου Τη Γειτονίας τα Παλαλά του Ιωάννη Κοσμίδη

Ο Γιωρίκας ο Πόντιος και ο Νικόλας από την Τρίπολη Αρκαδίας είναι φίλοι από το στρατό. Δυο εκ διαμέτρου χαρακτήρες. Ο Νικόλας είναι ένας ήπιος τύπος, γενικά ένας πολύ βολικός άνθρωπος και είναι παντρεμένος, με την εκ Λαρίσης Ασημίνα, κατά κόσμο… Μίνα η ψωνάρα, γιατί όπου κάτσει και όπου σταθεί, δεν χάνει την ευκαιρία να διαλαλεί την δήθεν αριστοκρατική καταγωγή της χλευάζοντας τους πάντες. Το ζευγάρι έχει και μια εξαιρετική κόρη την Μαιρούλα.

Ο έτερος φίλος ο Γιωρίκας από τις Σέρρες, είναι το ακριβώς αντίθετο με τον Νικόλα.. Καλό παιδί, μα και άνθρωπος με πολύ ενέργεια, που την αποβάλει με το να τσακώνεται συχνά με τον κόσμο και ιδιαίτερα με την γυναίκα του φίλου του Ασημίνα. Η απέχθεια του ενός για τον άλλον είναι γνωστή έως τα γύρο τετράγωνα της πολυκατοικίας που ζούνε και οι δύο οικογένειες, και μάλιστα στον ίδιο όροφο, και σε κολλητά διαμερίσματα. Ένας τοίχος τους χωρίζει.. Ο Γιωρίκας είναι παντρεμένος με την Κάλη από το Κιλκίς, και έχουν και έναν γιό, σωστό μάλαμα, φοιτητής στο τελευταίο έτος της Ιατρικής, τον Ευκλείδη.

Επί καθημερινής βάσης είναι οι τσακωμοί των δυο.. Ευτυχώς που σ’ αυτούς, δεν παίρνουν μέρος τα υπόλοιπα μέλη των δυο οικογενειών. Μάλιστα, ο Νικόλας με τη κυρά Κάλη, αλλά και τα παιδιά, ένεκα της μακρόχρονης φιλίας τους, προσπαθούν να τους μονιάσουνε, αλλά αυτοί είναι ανένδοτοι.. Αγύριστα κεφάλια και οι δυο τους. Από τη μια η Ασημίνα να του μιλάει πάντα με ύφος Κοντέσας, και από την άλλη ο Γιωρίκας την κοροϊδεύει και να την βρίζει στα Ποντιακάάσχημα.. Μα πολύ άσχημα! Όμως εδώ και κάμποσο καιρό, έχει γεννηθεί ένα αγνό ειδύλλιο μεταξύ των δυο νέων, αλλά με την οξυμένη κατάσταση που συνυπάρχουν στην πολυκατοικία, το κρατάνε μυστικό από την Ασημίνα. Οι υπόλοιποι, σχεδόν το ξέρουν όλοι!

Κοινός αποδέκτης της παραφροσύνης τους, είναι ο θυρωρός ο Ανάργυρος, όπως και ο σχεδόν τρελόςο ψυχίατρος που μένει δυο ορόφους πιο πάνω.. Ο Χαραλάμπης. Κομματάκι στην υπόθεση έχει και η αδελφή της Ασημίνας από το χωριό, η Μαγδάλω…. Τα υπόλοιπα ίσα και στραβά (ζαρωτά) επί σκηνής….

Εμφανίστηκαν στους παρακάτω ρόλους οι:
Μαιρούλα: ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΤΖΩΡΟΥ
Ευκλείδης: ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΗΣ
Μαγδάλω: ΒΙΒΗ ΣΥΚΙΩΤΗ
Ανάργυρος: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΥΚΙΩΤΗΣ
Νικόλας: ΑΝΤΡΕΑΣ ΤΣΑΒΤΑΡΙΔΗΣ
Ασημίνα: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ
Κάλη: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΕΣΙΔΟΥ
Γιωρίκας: ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΣΙΔΗΣ
Χαράλαμπος: ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Στη λύρα: ΜΙΛΤΟΣ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.