ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Ζωή Τυγανούρια παρουσίασε το τραγούδι «Γενοκτονία» στον Προκόπη Παυλόπουλο
Η Ζωή Τυγανούρια παρουσίασε το τραγούδι «Γενοκτονία» στον Προκόπη Παυλόπουλο
03 Ιαν
0
Σχόλια

Η Ζωή Τυγανούρια παρουσίασε το τραγούδι «Γενοκτονία» στον Προκόπη Παυλόπουλο

Το τραγούδι Γενοκτονία που έγραψε για τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παρουσίασε και αφιέρωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο Προεδρικό Μέγαρο, η Ζωή Τηγανούρια.

Η μουσικοσυνθέτρια αφού ευχαρίστησε τον Προκόπη Παυλόπουλο που έκανε δεκτούς εκείνη και τους μουσικούς που τη συνόδευαν, παρουσίασε το τραγούδι το οποίο είναι δική της η σύνθεση και οι στίχοι του Πασχάλη Μπούρα.

«Με αυτό το τραγούδι σου θέτεις ζήτημα εθνικής συνείδησης. Για όλους μας. Δεν ξεχνάμε, και ποτέ ξανά». Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τη Ζωή Τηγανούρια και τους μουσικούς που τη συνόδευαν για το τραγούδι «Γενοκτονία», μια δική της σύνθεση σε στίχους Πασχάλη Μπούρα.

Την Ζωή Τηγανούρια —η οποία έπαιξε ακορντεόν— συνόδευσαν ο Λάμπρος Βασιλείου στο τραγούδι, ο Γιάννης Τσαρσιταλίδης στο τραγούδι και την λύρα, ο Γιάννης Σεβαστόπουλος στο λαούτο, ο Μιχάλης Βερβελάκης στην κιθάρα και ο Στέλιος Γενεράλης στο νταούλι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι και η συνθέτρια και ο στιχουργός δεν είναι ποντιακής καταγωγής αλλά θεωρούν ότι η Γενοκτονία είναι η ματωμένη πτυχή όλου του ελληνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.