ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αύριο σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα! Για να συνδεθούμε ξανά με τη Γη (βίντεο)
Αύριο σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα! Για να συνδεθούμε ξανά με τη Γη (βίντεο)
29 Μαρ
0
Σχόλια

Αύριο σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα! Για να συνδεθούμε ξανά με τη Γη (βίντεο)

Για 12η χρονιά το Σάββατο 30 Μαρτίου ο κόσμος όλος κλείνει συμβολικά τα φώτα για μια ώρα, την ώρα της Γης. Μια ιδέα που ξεκίνησε από το Σίδνεϊ το 2007 κι είχε ως στόχο να αφυπνίσει τους πολίτες στην ανάγκη λήψης δράσης κι ανάληψης ευθύνης για τη σωτηρία του περιβάλλοντος. Μια δράση που βρήκε παγκόσμια απήχηση και συνεχίζει δυναμικά και έχει γίνει ουσιαστικά συνήθεια των πολιτών του κόσμου. Το 2007 ήταν δυο εκατομμύρια τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που αντέδρασαν στην κλιματική αλλαγή με μια απλή κίνηση: σβήνοντας τα φώτα τους για μια ώρα.

Υπενθυμίζεται πως η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική Leo Burnett.

Έκτοτε η δράση γιγαντώθηκε. Περισσότερες από 180 χώρες συμμετέχουν και μαζί τους εκατομμύρια άνθρωποι αλλά και θεσμοί και μνημεία δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν για να σώσουν τον πλανήτη, αφού δεύτερος πλανήτης απλώς δεν υπάρχει!

Όπως τότε έτσι και φέτος. Η Ώρα της Γης είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο, 30 Μαρτίου, το βράδυ από τις 20:30 μέχρι τις 21:30.

Καλούνται όλοι οι πολίτες να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών, των καταστημάτων, των μνημείων, όλων ώστε να στείλουν το μήνυμα στους κυβερνώντες ότι ο πλανήτης απειλείται και ότι δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία.

Φέτος, η ‘Ωρα της Γης έχει το σύνθημα: Συνδέσου με τη Γη 
Αναφέρει συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα της οργάνωσης «Νιώθεις συνεχώς ότι χάνεις τη σύνδεσή σου με τη φύση; Γίνε κομμάτι ενός παγκόσμιου κινήματος και βρες την ξανά. Συνδέσου μαζί μας και πάρε μέρος στην Ώρα της Γης για να σώσουμε τη ζωή του πλανήτη που απειλείται! Είμαστε κομμάτι της φύσης κι όμως —έστω κι άθελά μας— απομακρυνόμαστε από αυτήν και την “πληγώνουμε” καθημερινά με τον τρόπο ζωής μας. Πληγώνουμε δηλαδή τον ίδιο μας τον εαυτό.

Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία: Η γενιά μας είναι η τελευταία γενιά που μπορεί να σώσει τον πλανήτη. Ας την εκμεταλλευτούμε κάθε μέρα, μέσα από απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας.

Μαζί μπορούμε να ανακαλύψουμε ξανά όσα μας συνδέουν και να βρούμε τους τρόπους να κάνουμε πράξη την αγάπη μας για την ίδια τη ζωή.

Φέτος στην Ώρα της Γης, έλα να συνδεθούμε όλοι μαζί με τη φύση για μία ώρα αλλά και… για πάντα!

Πάρε μέρος και θα σου αποκαλύψουμε στο email σου τα μυστικά για να συνδέεσαι με τη φύση καθημερινά!»

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.