ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Χοιρινό με δαμάσκηνα για γκουρμέ Πρωτοχρονιά
ΣΥΝΤΑΓΕΣ |Γκουρμέ γεύσεις
(Φωτ.: reader.gr)
0
Σχόλια

Χοιρινό με δαμάσκηνα για γκουρμέ Πρωτοχρονιά

Το χοιρινό είναι το παραδοσιακό κρέας που μαγειρεύουμε στην Ελλάδα την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Συνδυασμένο με δαμάσκηνα και μέλι, θα δώσει ακόμα πιο γλυκεία νότα στο γιορτινό μας τραπέζι.  

ΥΛΙΚΑ

50 γρ. βούτυρο
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κύβους
200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
150 γρ. δαμάσκηνα
15 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σέλερι ψιλοκομμένο
300 ml ζωμό κότας
50 ml μέλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίχνουμε το χοιρινό και το τσιγαρίσουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον, τα κρεμμύδια και το σέλερι και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

Έπειτα ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλο και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, το μέλι, τη μουστάρδα, το βαλσάμικο ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι.

Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και το αφήνουμε σιγοβράζει για 2 ώρες, μέχρι το χοιρινό να μαλακώσει.

ΑΛΛΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.