ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σουμάδα: Το ρόφημα των αρραβώνων
ΣΥΝΤΑΓΕΣ |
(Φωτο:bambakia.gr)
0
Σχόλια

Σουμάδα: Το ρόφημα των αρραβώνων

Η σουμάδα είναι ένα ρόφημα το οποίο έφτιαχνε η οικογένεια της κοπέλας την ημέρα που ερχόταν στο σπίτι τους ο γαμπρός με την οικογένειά του για τους αρραβώνες. Βασικό συστατικό της είναι τα αμύγδαλα, τα οποία συμβόλιζαν την ευλογία και την απόκτηση πολλών παιδιών.

Υλικά:

300 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα

6 -8 πικραμύγδαλα

1 κιλό ζάχαρη

4 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση:

Αρχικά βάζουμε, για λίγα λεπτά, σε βραστό νερό τα αμύγδαλα, ώστε να διευκολυνθούμε στο καθάρισμά τους.

Στη συνέχεια χτυπάμε τα αμύγδαλα είτε με γουδί είτε στο μπλέντερ ώστε να προκύψει μια λεία αλοιφή (αν θέλουμε προσθέτουμε μια κουταλιά ζάχαρη για να πετύχουμε καλύτερα το επιθυμητό αποτέλεσμα)

Στη συνέχεια παίρνουμε την αλοιφή από τα αμύγδαλα, την ανακατεύουμε με το μισό νερό και την περνάμε από ψιλό τουλπάνι (εναλλακτικά από τούλια) στύβοντας ώστε να βγει ο χυμός

Επαναλαμβάνουμε με ένα φλιτζάνι νερό και στύβουμε ξανά.

Έπειτα, το υγρό που μαζεύουμε, μαζί με το τελευταίο φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη, τα τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι το μείγμα να γίνει σας σιρόπι, ξαφρίζοντας αν χρειαστεί.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το τοποθετούμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι και το σφραγίζουμε.

Τη στιγμή που το σερβίρουμε βάζουμε σε ένα ποτήρι ένα – δύο δάχτυλα σουμάδα και συμπληρώνουμε με παγωμένο νερό.

ΑΛΛΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.