ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ωτία, τα ποντιακά αυτιά που γίνονται γλύκισμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ |Ποντιακές
0
Σχόλια

Ωτία, τα ποντιακά αυτιά που γίνονται γλύκισμα

Όταν τα αυτιά (ωτία) γίνονται γλυκίσματα στην ποντιακή κουζίνα, συναρπάζουν με τη γεύση τους μικρούς και μεγάλους. Άλλα μικρά, άλλα μεγάλα, ανάλογα με τη διάθεση, τα ωτία, είναι ένα γλύκισμα εύκολο και πεντανόστιμο. Προσφέρονταν, συνήθως, σε γάμους και βαπτίσεις, αλλά και γενικότερα σε γιορτές.

ΥΛΙΚΑ

350 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
1 φλυτζάνι  γάλα
4 αυγά
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
Μισό φλυτζάνι λάδι
Αλεύρι (οσο πάρει)
6-7 κουταλιές ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε μαζί τ’ αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι και το γάλα. Συνεχίζουμε ν΄ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Έπειτα, ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και λίγο λίγο το αλεύρι, ώσπου να γίνει μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη, που να μην κολλάει. Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος, για να μην μας κολλάει η ζύμη στα χέρια, βάζουμε (στα χέρια μας) λίγο λάδι.

Στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου ενός δαχτύλου και κόβουμε κομμάτια σε σχήμα ρόμβου.

Με το μαχαίρι ανοίγουμε μια τρυπούλα στη μέση. Παίρνουμε τη μια άκρη από το κομμάτι του ρόμβου και την περνάμε μέσα από την τρυπούλα. Με αυτό τον τρόπο, το σχήμα που θα βγει θα θυμίζει ωτί, δηλαδή αυτί.

Τέλος, σε καυτό ελαιόλαδο, βάζουμε τα ωτία και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Μπορούμε να τα σερβίρουμε σκέτα ή πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη.

ΑΛΛΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.