ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Γιουβαρλάκια κοκκινιστά
ΣΥΝΤΑΓΕΣ |
(Φωτο: Άκης Πετρετζίκης)
0
Σχόλια

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Όσο ο καιρός αρχίζει και κρυώνει, οι σούπες μπαίνουν περισσότερο στο μενού μας. Μια αγαπημένη σούπα είναι και τα γιουβαρλάκια... Κυρίως τα προτιμούμε αυγολέμονο, αλλά και κοκκινιστά είναι εξίσου.  

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βασιλικό, ξερό
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μπαχάρι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. ρύζι γλασέ
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σπάλα
  • 700 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 700 γρ. νερό
  • 2 καρότα
  • 1 κ.σ. γεμάτη ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι

Για το σερβίρισμα 

  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • βασιλικό
  • φέτα
  • ψωμί
  • ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αρχικά τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Έπειτα βάζουμε τον βασιλικό, την κανέλα, το μπαχάρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Βάζουμε το ρύζι, τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.
  • Πλάθουμε μικρά γιουβαρλάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα, το νερό, τα καρότα κομμένα σε μισοφέγγαρα, τον ζωμό και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
  • Τέλος, σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι, βασιλικό, φέτα, ρίγανη και ψωμί.

 

Η συνταγή είναι του chef, Άκη Πετρετζίκη.

ΑΛΛΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.