ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Αυτό είναι το παρεκκλήσι που ανακαλύφθηκε στην Παναγία Σουμελά (βίντεο)
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Αυτό είναι το παρεκκλήσι που ανακαλύφθηκε στην Παναγία Σουμελά (βίντεο)
04 Ιαν
0
Σχόλια

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Αυτό είναι το παρεκκλήσι που ανακαλύφθηκε στην Παναγία Σουμελά (βίντεο)

Δέος και συγκίνηση στον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του διευθυντή Τουρισμού και Πολιτισμού της Νομαρχίας Τραπεζούντας Αλί Αϊβάζογλου, ότι στη μονή της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα, ανακαλύφθηκε παρεκκλήσι σε σχετικά καλή κατάσταση, υπόγειες στοές αλλά και διάδρομοι, ενώ η τουρκική εφημερίδα Milliyet δε διστάζει να μιλήσει για μια μεγάλη πόλη (!) —κατά πάσα περίπτωση της Αυτοκρατορίας των Κομνηνών— που υπάρχει κάτω από τον ιερό βράχο του όρους Μελά και η οποία απλώνεται στην ευρύτερη περιοχή.

Η μονή, που είναι κλειστή από το Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και σήμερα λόγω ανακαινίσεων, αναστηλωτικών εργασιών και της τμηματικής απομάκρυνσης ενός μεγάλου και επικίνδυνου βράχου που υπέρκειται του κτιριακού συγκροτήματος, συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις συνεχείς ανακαλύψεις τον αρχαιολόγων.

Στο βίντεο φαίνονται οι στοές αλλά και το δύσβατο σημείο που ανακαλύφθηκε το παρεκκλήσι με τις αγιογραφίες, με θέματα τον «Παράδεισο» και την «Κόλαση», τη «Ζωή» και το «Θάνατο», καθώς και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μονή Σουμελά σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.