ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Δυναμικό παρών έδωσαν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς στο 13ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών
Δυναμικό παρών έδωσαν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς στο 13ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)
29 Ιούν
0
Σχόλια

Δυναμικό παρών έδωσαν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς στο 13ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς
«Οι Αργοναύτες» έδωσε δυναμικό παρών στο 13ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και ο Σ.ΠΟ.Σ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας στο Σιδηρόκαστρο Σερρών του Δήμου Συντικής.

Η Ένωση συμμετείχε στο Φεστιβάλ με τα παιδικά – εφηβικά χορευτικά της τμήματα, παρουσιάζοντας, μαζί και με τους υπόλοιπους χορευτές άλλων Συλλόγων, χορούς από την ευρύτερη περιοχή του Πόντου, δίνοντας ελπίδα για τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ένωση:

«Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» με τα παιδικά – εφηβικά χορευτικά τμήματα και με τη συνοδεία της χοροδιδασκάλου τους Δήμητρας Αρσενικού, συμμετείχε στο 13ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και ο Σ.ΠΟ.Σ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας στο Σιδηρόκαστρο Σερρών του Δήμου Συντικής.

Τα παιδιά της Ένωσης, μαζί με τα παιδιά των υπόλοιπων Συλλόγων του Νομού Κιλκίς, παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα ποντιακών χορών, το οποίο περιλάμβανε παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς από την ευρύτερη περιοχή του Πόντου, που ενθουσίασαν το κοινό. Η συμμετοχή τους ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης, και μας γέμισε υπερηφάνεια.

Ευχαριστούμε θερμά τους χοροδιδασκάλους του Νομού μας και ιδιαίτερα την δική μας χοροδιδάσκαλο Δήμητρα Αρσενικού για την άψογη προετοιμασία των παιδιών, τους γονείς που στήριξαν ενεργά την προσπάθειά μας, καθώς και τον οδηγό από το Τουριστικό Γραφείο «COLUMBIA» τον Γιάννη Παπαδόπουλο για την άψογη μεταφορά των παιδιών και των φίλων “Αργοναυτών”. Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους διοργανωτές του φεστιβάλ για την άψογη διοργάνωση και την ευκαιρία που έδωσαν στα παιδιά μας να εκφραστούν μέσα από τον χορό.

Η συμμετοχή μας σε τέτοιες εκδηλώσεις ενισχύει την πολιτιστική μας κληρονομιά και προάγει τη συνεργασία και τη φιλία μεταξύ των παιδιών και των Συλλόγων».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.