ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Έρχεται το 26ο Συναπάντημα της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων
Έρχεται το 26ο Συναπάντημα της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων
25 Ιούν
0
Σχόλια

Έρχεται το 26ο Συναπάντημα της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

Το 26ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων διοργανώνει η Οργανωτική Επιτροπή Νέων του Συναπαντήματος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», στο Βέρμιο.

Παρακάτω ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:

«Συνεχίζοντας μια παράδοση είκοσι έξι (26) χρόνων συναντιόμαστε και φέτος στα υψώματα του Βερμίου για τη διεξαγωγή του «26ου Συναπαντήματος της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων» στην Παναγία Σουμελά.

Ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε πριν από είκοσι έξι (26) χρόνια κάτω από τη σκέπη της Σουμελιώτισσας, αγκάλιασε και αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες νέους και νέες ποντιακής καταγωγής και στηρίχθηκε από Ποντιακά Σωματεία, εντός και εκτός των συνόρων της πατρίδας μας, τα οποία, χρόνο με τον χρόνο, γίνονται όλο και περισσότερα. Αυτή η επιτυχία δεν αποτελεί έργο μόνο του Ιερού Προσκυνήματος και του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», είναι αποτέλεσμα κυρίως της αρμονικής συνεργασίας των νέων Ποντιακής καταγωγής που είναι μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συναπαντήματος αλλά φυσικά και όλων όσων συμμετέχουν, έχοντας ως στόχο την συνέχιση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων μας καθώς και την ανάδειξη της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Φέτος συμπληρώνονται 26 χρόνια από το πρώτο συναπάντημα και προσκαλούμε την νεολαία να δώσει δυναμικά το παρόν για άλλη μια φορά στα φιλόξενα υψώματα του Βερμίου.

Η Οργανωτική Επιτροπή των Νέων του Συναπαντήματος, η οποία συνεδριάζει τακτικά κατά την διάρκεια της χρονιάς, έχει ήδη υποβάλει προτάσεις για την διεξαγωγή του 26ου Συναπαντήματος, αλλά και απόψεις για την καλύτερη φετινή διοργάνωση. Ευελπιστούμε πως το πρόγραμμα στο οποίο θα καταλήξουμε και φέτος να είναι ακόμη πιο ποιοτικό, ακόμη πιο καινοτόμο, ώστε να βρίσκεται κοντά στις νεανικές αναζητήσεις και ανησυχίες, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Οι βασικοί μας σκοποί και στόχοι, είναι:

  • Η Βιωματική επαφή των νέων με το Ι. Προσκύνημα και το συντελούμενο έργο της Σουμελιώτισσας στο Βέρμιο καθώς και με τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις των προγόνων μας.
  • Η Ευαισθητοποίηση όλων μας στην αναγκαιότητα διεθνοποίησης και αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
  • Τα Προβλήματα, και οι δυσκολίες εξεύρεσης εργασίας καθώς επίσης και τα θέματα οικολογίας και του περιβάλλοντος.
  • Η Αλληλοενημέρωση για το έργο και τις δραστηριότητες των άλλων νεολαιών των Ποντιακών Σωματείων, καθώς και η αλληλογνωριμία νέων από διάφορες άλλες περιοχές της χώρας, όπως και από τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Φέτος το Συναπάντημα είναι αφιερωμένο στην τραγική επέτειο συμπλήρωσης πενήντα (50) ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την παράνομη κατοχή του 37% του νησιού. Η Οργανωτική Επιτροπή του Συναπαντήματος και τα ΔΣ του Σωματείου και του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» υποστηρίζουν και ενώνουν την φωνή τους με τους αδελφούς Κυπρίους, συμμετέχοντας στον αγώνα για να σταματήσει η παράνομη αυτή κατοχή εδάφους χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Oι εκδηλώσεις του Συναπαντήματος φέτος θα έχουν διάρκεια τεσσάρων ημερών, από την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 έως την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 και σχεδιάζονται με περισσό ζήλο, αγάπη, φροντίδα και αισιοδοξία. Για όλους αυτούς τους λόγους αξίζει λοιπόν οι νέοι και νέες του Σωματείου σας να πάρουν μέρος στο φετινό Συναπάντημα.

Παρακαλούμε λοιπόν θερμά, να ενημερώσετε τα μέλη σας (ηλικίας 18 έως 30 ετών), για το σκοπό και τους στόχους του “Συναπαντήματος”, ώστε να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις, έχοντας πλήρη γνώση του λόγου της συμμετοχής τους. Επίσης, θα πρέπει να ορίσετε και τον αρχηγό-υπεύθυνο της αποστολής σας (άνω των 18 ετών ή Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου.)

Τονίζουμε πως στις δραστηριότητες του Συναπαντήματος, δεν γίνεται κανενός είδους αποκλεισμός Αδελφών Ποντιακών Σωματείων, καθώς όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν. Έτσι, εάν πέσει στην αντίληψή σας Ποντιακό Σωματείο, που δεν έχει συμπεριληφθεί ενδεχομένως στους αποδέκτες αυτής μας της επιστολής, θα το εκτιμούσαμε εάν μας ενημερώνατε σχετικά, ώστε να τους σταλεί άμεσα πρόσκληση.

Σας πληροφορούμε επίσης ότι στο χώρο διεξαγωγής των εκδηλώσεων θα βρίσκονται μόνο μέλη των αποστολών των Ποντιακών Σωματείων.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συναπαντήματος απευθύνει κάλεσμα στους νέους και τις νέες που θέλουν να τη στελεχώσουν, συμμετέχοντας ενεργά σε αυτή, καταθέτοντας ιδέες και προτάσεις με στόχο τη συνέχιση του θεσμού του Συναπαντήματος και τη διατήρηση του ζήλου των συμμετεχόντων και της ποιότητας των εκδηλώσεων.

Οι εγκαταστάσεις του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος, έχουν δυνατότητα φιλοξενίας συγκεκριμένου αριθμού προσώπων στους ξενώνες. Για αυτό λοιπόν, για την καλύτερη διαμονή όλων η συμμετοχή κάθε Σωματείου ορίζεται στα πέντε (5) άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού αποστολής.

Εδώ θα βρείτε το έντυπο συμμετοχής σε pdf. Εάν και εφόσον θελήσετε να συμμετάσχετε, παρακαλούμε να το συμπληρώσετε και να μας το αποστείλετε το συντομότερο δυνατό, έως 30-06-2024 στο sinapantima@panagiasoumela.gr ή στο info@panagiasoumela.gr

Με τη βεβαιότητα πως θα συνεργαστούμε εποικοδομητικά για στόχους που μας ενώνουν, περιμένουμε και φέτος τους νέους και τις νέες των Ποντιακών Σωματείων στην Καστανιά, στα υψώματα του φιλόξενου Βερμίου, στην Παναγία Σουμελά. Εκεί, που από το 1951 το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» με την αγάπη ποντίων και φιλοποντίων αλλά και των ευσεβών προσκυνητών δημιούργησε σε μικρογραφία τον αλησμόνητο Πόντο της ψυχής και της καρδιάς μας. Εκεί, που κάθε χρόνο, τον Δεκαπενταύγουστο, χτυπάει δυνατά η καρδιά και πάλλεται η ψυχή του Ποντιακού Ελληνισμού.

Με τιμή

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

«Παναγία Σουμελά»

H ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑΤΟΣ 2024»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.