ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εκδρομή στο Βυζαντινό μουσείου Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε η Ένωση Ποντίων Πιερίας
Εκδρομή στο Βυζαντινό μουσείου Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε η Ένωση Ποντίων Πιερίας
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Πιερίας)
18 Ιούν
0
Σχόλια

Εκδρομή στο Βυζαντινό μουσείου Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε η Ένωση Ποντίων Πιερίας

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας πραγματοποίησε την ετήσια ημερήσια εκδρομή της, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 στο Βυζαντινό μουσείου Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.
Παιδιά του χορευτικού τμήματος, μέλη και φίλοι του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αυτό το Μουσείο κόσμημα, βραβευμένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Η μόνιμη έκθεση του Βυζαντινού Μουσείου, με τις έντεκα αίθουσες, είναι οργανωμένη χρονολογικά με θεματικές ενότητες. Παρουσιάζει μέσα από αυθεντικά εκθέματα, που προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία γενικότερα, εποπτικό υλικό και πολυμέσα, ποικίλες εκφάνσεις του Βυζαντινού και μεταβυζαντινού πολιτισμού.

Ο Σύλλογος προσέφερε δωρεάν στους συμμετέχοντες την ξενάγηση στο Βυζαντινό Μουσείου Πολιτισμού που έκανε με ιδιαίτερη θέρμη η αξιόλογη αρχαιολόγος κα. Αθηνά Μουρατίδου.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με γεύμα και ποντιακό παραδοσιακό γλέντι σε εστιατόριο στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης μέχρι αργά το απόγευμα, υπό τους ήχους της λύρας του Γιώργου Φιρινίδη, του αγγείου του Γιώργου Ζαπουνίδη και το νταούλι του Φάνη Μεγαλόπουλου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.