ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Αχ… η ξενιτιά»: Εντυπωσίασε και συγκίνησε η εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Μαγνησίας
«Αχ… η ξενιτιά»: Εντυπωσίασε και συγκίνησε η εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Μαγνησίας
15 Ιούν
0
Σχόλια

«Αχ… η ξενιτιά»: Εντυπωσίασε και συγκίνησε η εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Μαγνησίας

Πλημμύρισε από κόσμο, συναισθήματα και μνήμες, το θέατρο του Πολιτιστικού κέντρου της Ν. Ιωνίας το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, στην παράσταση μουσικής και λόγου που πραγματοποίησε η Ένωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας με τίτλο «Αχ.. Η ξενιτιά».

Η μουσική, οι ερμηνείες και τα κείμενα που συνόδευαν τα τραγούδια, «έδιωξαν» λίγη σκόνη που σκέπαζε παλιές φωτογραφίες, ανέσυραν μνήμες και σκέψεις….Η Ένωση Ποντίων Μαγνησίας συγχαίρει με ανακοίνωσή της όσους έλαβαν μέρος στην εκδήλωση, οποία εντυπωσίασε και ταυτόχρονα συγκίνησε το κοινό. Ειδικότερα τους μουσικούς Φανή Παρασκευά στο πιάνο, Χρήστο Δασκαλόπουλο στο βιολί, Γιώργο Παυλίδη στην κιθάρα , ποντιακή λύρα και τραγούδι, την Έλενα Λεφάκη στο τραγούδι, την Κατερίνα Αποστολοπούλου στη διεύθυνση χορωδίας και στο τραγούδι, αλλά και την χορωδία του Πολιτιστικού συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ιωνίας «Το Εγγλεζονήσι».

ΜΑ

Στην αφήγηση ήταν ο Σπύρος Μαβίδης, ενώ υπεύθυνος για την επιμέλεια κειμένων και την επιλογή των τραγουδιών ήταν ο Κωνσταντίνος Περκουλίδης.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Μουσείων του Δήμου Βόλου.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: magnesianews.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.