ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το Λύκειον των Ελληνίδων Βόλου και η Ένωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας παρουσιάζουν το ποντιακό χορόδραμα «Ο τρελός βασιλιάς Μιθριδάτης»
Το Λύκειον των Ελληνίδων Βόλου και η Ένωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας παρουσιάζουν το ποντιακό χορόδραμα «Ο τρελός βασιλιάς Μιθριδάτης»
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας)
14 Ιούν
0
Σχόλια

Το Λύκειον των Ελληνίδων Βόλου και η Ένωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας παρουσιάζουν το ποντιακό χορόδραμα «Ο τρελός βασιλιάς Μιθριδάτης»

Το Λύκειον των Ελληνίδων Βόλου και η Ένωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας σε μια αγαστή συνεργασία παρουσιάζουν μια θεατρική-χορευτική παράσταση που υμνεί την αξία, τη γνώση και τη σοφία του πατέρα. Ένα λαϊκό παραμύθι του Πόντου που διηγείται διδακτικά την ενεργή παρουσία του πατέρα στη ζωή του γιου, προσφέροντας υποστήριξη, προστασία και ασφάλεια. Το παραμύθι, μεταξύ άλλων, καταγράφει ακόμη τη διαχρονική αντιπαλότητα των εκρηκτικών νεανικών αντιδράσεων στις οικογενειακές σχέσεις.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 στις 21:00, στο θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας.

Συντελεστές:

Θεατρική διασκευή: Ε. Ζάχος Παπαζαχαρίου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Τράντας

Οργάνωση παραγωγής: Άννα Κουτσελίνη

Επιμέλεια ποντιακών κειμένων: Κώστας Περκουλίδης

Επιμέλεια -διδασκαλία χορών: Αντώνης Αθανασιάδης, Θανάσης Μπέας.

Φιλική συμμετοχή: Μωμόγεροι Καλλιφύτου Δράμας.

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάρθα Παπαθανασίου

Επιμέλεια σκηνικών: Νίκος Κουλουμπρούκας

Συνοδεύουν οι μουσικοί: Γιώργος Παυλίδης-ποντιακή λύρα και Αναστασία Λύτρα-κρουστά.

Θεατρική Ομάδα Ένωσης Ποντίων Ν. Μαγνησίας: Στυλίδης Αλέξανδρος (βασιλιάς Μιθριδάτης), Αθανασιάδης Αντώνης (ντελάλης), Νικολαΐδης Θεόδωρος (γέρος), Ιωαννίδης Δημήτρης (τρελός), Μαυρόπουλος Κωνσταντίνος (νέος) και Ελευθεράκη Αντωνία (μαυροφορεμένος).

Χορεύουν ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου και της Ένωσης Ποντίων Ν. Μαγνησίας.

Οργάνωση ενδυματολογικής παρουσίασης: Εφορεία Ιματιοθήκης με επικεφαλής την Άσπα Καπουρνιώτη για την Γυναικεία και για την Ανδρική Κατερίνα Δουλκέρογλου.

Συμβολική τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ για ενήλικες και δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών. Πληροφορίες-προπώληση εισιτηρίων: γραφείο Λ.Ε.Β. καθημερινά- 2421025363, στο βιβλιοπωλείο «Η Πένα» (Σπυρίδη 21) και στο κατάστημα Ηλεκτρικών Ειδών Δημ. Ιωαννίδη ( Λ. Ειρήνης 38-Ν. Ιωνία).

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.