ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» αποχαιρετά τον Χριστόφορο Χριστοφορίδη
Το Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» αποχαιρετά τον Χριστόφορο Χριστοφορίδη
(Φωτο: Σωματείο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα)
14 Ιούν
0
Σχόλια

Το Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» αποχαιρετά τον Χριστόφορο Χριστοφορίδη

Μήνυμα σχετικά με το θάνατο του Χριστόφορου Χριστοφορίδη εξέδωσε το Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα».

Να υπενθυμίσουμε πως
ο εκλιπών υπήρξε εξαίρετο μέλος της ποντιακής κοινότητας και πρόσφερε πολλά με το σπουδαίο επιστημονικό του έργο.

Αναλυτικά το μήνυμα του Σωματείου:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή του συλλυπητήρια για την εκδημία του Χριστόφορου Χριστοφορίδη (Σάρπογλη).

Ο εκλιπών υπήρξε εξαίρετο μέλος της ποντιακής κοινότητας και πρόσφερε πολλά με το σπουδαίο επιστημονικό του έργο στο Υπουργείο Γεωργίας και στην Αρχή Αναδασμού της Κύπρου.

Συμμετείχε σε πλήθος ποντιακών σωματείων (Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών, Σύνδεσμος Κοζανιτών Αθηνών «Ο Λασσάνης», Επιτροπή Ποντιακών Μελετών, Ένωση Ποντίων Ματσούκας, Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών) και ανεκτίμητη ήταν η προσφορά του στην ανάδειξη της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού, της λαογραφίας και της ποντιακής διαλέκτου.

Ως συγγραφέας επιμελήθηκε την έκδοση στην ποντιακή διάλεκτο του μνημειώδους τρίτομου έργου του πατέρα του Στάθη Χριστοφορίδη «Μαύρα καιρούς και μαύρα ημέρας».

Με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τα παρακάτω:
– Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
– Να διαθέσει στη μνήμη του εκλιπόντος χρηματικό ποσό στην Επιτροπή Ποντιακών Μελετών, την οποία συνειδητά συνέδραμε καθ’ όλη την ζωή του, προς ενίσχυση του επιστημονικού της έργου.
– Να δημοσιεύσει το παρόν στον Τύπο.

Ευχόμεθα, όπως ο Πανάγαθος Θεός, τη μεσιτεία του Αγίου Γεωργίου, κατατάξει τον μακαριστό Χριστόφορο Χριστοφορίδη, «ἐν σκηναῖς δικαίων και εν χώρα ζώντων» και απαλύνει τη θλίψη του αποχωρισμού για την οικογένειά του. Ελαφρύ το χώμα της μακεδονικής γης που θα τον σκεπάσει».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.