ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Άψιμον» στο ποντιακό γλέντι της «Τραπεζούντας» Φυλής (βίντεο)
«Άψιμον» στο ποντιακό γλέντι της «Τραπεζούντας» Φυλής (βίντεο)
12 Ιούν
0
Σχόλια

«Άψιμον» στο ποντιακό γλέντι της «Τραπεζούντας» Φυλής (βίντεο)

Ο ποντιακός παλμός ήταν δυνατός στο γλέντι που διοργάνωσε ο Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα» την Παρασκευή 07 Ιουνίου 2024 στον προαύλιο χώρο της Πολιτιστικής Στέγης.

Πριν την έναρξη του καλλιτεχνικού προγράμματος, τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου παρουσίασαν μια σειρά από χορούς, με τον κόσμο να χειροκροτεί τους χορευτές, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, αποσπώντας επάξια το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Την έναρξη έκανε το παιδικό τμήμα της «Τραπεζούντας», το οποίο παρουσίασε τους χορούς: Ομάλ Κερασούντας, Τικ Ίμερας, Σαρί Κουζ Πάφρας – Λαγγευτόν και Τικ από Παν’ και Κα’.

Έπειτα, το πρόγραμμα συνεχίστηκε με το αρχάριο τμήμα του Συλλόγου, που παρουσίασε τους χορούς: Τικ διπλό, Ενότητα Τρυγόνες, Τίταρα και Κότσαρι.

Και τέλος, το χορευτικό πρόγραμμα έκλεισε το τμήμα παραστάσεων του Συλλόγου, οι χορευτές του οποίου χόρεψαν: Τσουρτούγουζους – Τρομαχτόν, Λετσίνα, Σερανίτσα, Σέρρα και Τεκ Καϊτε.

Τους χορευτές συνόδευσαν οι Γιώργος Κουλαξουζίδης στη λύρα, Φίλιππος Παρχαρίδης στο νταούλι.

Χοροδιδασκάλα του Συλλόγου είναι η Σοφία Δαμιανίδου-Σαββουλίδου.

Μετά τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, τη σκυτάλη πήραν οι καλλιτέχνες, οι οποίοι ήταν… «υπεύθυνοι» και είχαν αναλάβει να εκτοξεύσουν το κέφι στα ύψη.

Κάτι που κατάφεραν, με τον κόσμο να γεμίζει την πίστα και να μην σταματά το χορό. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και φυσικά ήταν όλοι ευχαριστημένοι.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ήταν οι: Γιάννης Τσιτιρίδης στο τραγούδι, Ανέστης Ιωακειμίδης στο τραγούδι, Θωμάς Μπαϊρακτάρης στη λύρα και η ορχήστρα ΕΝΤ4ΜΑΝ με τον Περικλή Κατσώτη στο νταούλι, τον Γιώργο Ιωσηφίδη στα πλήκτρα και ο Νίκος Ιωακειμίδης στα τύμπανα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.