ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο
(Φώτο : e-ptolemeos.gr)
09 Ιούν
0
Σχόλια

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Μετά από Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, προέκυψε νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Όπως γράφει ο νέος πρόεδρος Αντώνης Παυλίδης, χαρακτηριστικά:

“ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Αγαπητοί μου φίλοι

Προχθές το πρωί κατέβηκα με το τρένο από τη Θεσσαλονίκη, όπου πήγα από την προηγούμενη, για να συμμετάσχω στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση.
Για μια ακόμη φορά είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπου αναπτύχθηκε έντονος και πολύπλευρος προβληματισμός για τα θέματά μας και κυρίως για την ανάγκη αναπροσαρμογής του προγράμματος διδασκαλίας της ποντιακής διαλέκτου, για να αποκτήσει η διδασκαλία ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η επανέκδοση του εγχειριδίου, με ουσιαστικές βελτιώσεις.

Παράλληλα αποφασίσαμε να στρέψουμε την προσοχή μας σε νεότερες ηλικίες (12-17 ετών, κυρίως μαθητές), για να δώσουμε μεγαλύτερη προοπτική στη διδασκαλία, με τη συγκρότηση 2 -3 τμημάτων, που θα έχουν πειραματικό χαρακτήρα.

Πολύ σημαντική είναι και η απόφαση συγκρότησης θεατρικής ομάδας, όπου θα παίζονται έργα στην ποντιακή διάλεκτο, για να στηρίζεται έτσι η διδασκαλία.
Σχετικά με τα εκπαιδευτικά θέματα, εκτιμήθηκε ότι, ειδικά στο ζήτημα της εισαγωγής της ιστορίας του Πόντου στην εκπαίδευση, πρέπει να δοθεί βάρος τόσο στην Ιστορία, όσο και σε άλλα γνωστικά αντικείμενα, όπως πχ στη Μουσική, στα Θρησκευτικά, στη Λογοτεχνία, στη Θεατρική Αγωγή κ.ά.

Εκτιμήθηκε επίσης ότι σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει η εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που να αναφέρονται στον ποντιακό ελληνισμό, τα οποία στη συνέχεια θα προωθηθούν προς το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας για έγκριση, ώστε να υπάρχει δυνατότητα υλοποίησής τους από τους εκπαιδευτικούς.

Τέθηκαν και άλλα, μεμονωμένα ζητήματα. Για όλα τα θέματα αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπών, οι οποίες θα εργαστούν εξειδικευμένα και κάθε μέλος του Συνδέσμου θα συμμετέχει σ’ αυτές, συμβάλλοντας στην επιτυχή λειτουργία τους. Οι επιτροπές θα συγκροτηθούν άμεσα από το νέο ΔΣ, για ν’ αρχίσουν να παράγουν συγκεκριμένο έργο.

Μετά τη συζήτηση πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ελεγκτικής Επιτροπής.

Στη συνέχεια τα νέα όργανα του Συνδέσμου, των οποίων η θητεία είναι διετής, συγκροτήθηκαν σε σώμα, ως εξής:

Α. Διοικητικό Συμβούλιο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παυλίδης Αντώνης, Αττική
Α’ ΑΝΤ/ΔΡΟΣ: Ανθόπουλος Κώστας, Θεσσαλονίκη
Β’ ΑΝΤ/ΔΡΟΣ: Καϊλάρης Γιάννης, Ημαθία
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Χαριτίδου Γεωργία, Αττική
ΤΑΜΙΑΣ: Πουγαρίδης Γρηγόρης, Πτολεμαΐδα
ΜΈΛΗ Αβραμίδης Κώστας, Θεσσαλονίκη
Αμαραντίδης Στάθης, Καστοριά
Καζαντζίδης Τάσος, Κιλκίς
Καριπίδου Ανατολή, Θεσσαλονίκη
Σπανίδης Αλέκος, Θεσσαλονίκη
Χαραλαμπίδου Φρόσω, Δράμα

Β. Ελεγκτική Επιτροπή
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αμαραντίδης Νίκος, Κοζάνη
ΜΕΛΗ: Παπαδόπουλος Γιάννης, Κιλκίς
Σαρασίδης Κώστας, Κοζάνη”

 

 

 

Πηγή : e-ptolemeos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.