ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πτολεμαΐδα: Έρχεται η θεατρική παράσταση “ΜΑΡΤΥΡΕΣ”, βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Ασλανίδη – Από τον Ποντιακό Σύλλογο
Πτολεμαΐδα: Έρχεται η θεατρική παράσταση “ΜΑΡΤΥΡΕΣ”, βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Ασλανίδη – Από τον Ποντιακό Σύλλογο
(Φώτο : e-ptolemeos.gr)
09 Ιούν
0
Σχόλια

Πτολεμαΐδα: Έρχεται η θεατρική παράσταση “ΜΑΡΤΥΡΕΣ”, βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Ασλανίδη – Από τον Ποντιακό Σύλλογο

Η θεατρική παράσταση “ΜΑΡΤΥΡΕΣ” θα παρουσιαστεί στις 14 και 16 Ιουνίου, από τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας, στις 19.30 στο Αμφιθέατρο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, σε διοργάνωση του Συλλόγου.

Η παράσταση “Μάρτυρες”, του Νίκου Ασλανίδη, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Αντωνίας Ορφανίδου. Η παράσταση είναι στην τελική της ευθεία, μάλιστα οι συμμετέχοντες κάνουν πρόβες, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την πρεμιέρα.

Για “ποντιακό θέατρο χρέους τιμής και αναφοράς στην Διεθνή Αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας” έκανε λόγο από την πλευρά του ο Αντώνης Μαυρίδης, πρόεδρος του Συλλόγου. Έκανε λόγο για μια μεγάλη πρόκληση – ευλογία να κάνουν το βιβλίο του κ. Ασλανίδη θεατρικό έργο, λέγοντας πως είναι τιμή για την Πτολεμαΐδα η παρουσία του κ. Ασλανίδη και ότι το βιβλίο γίνεται θεατρική παραγωγή. “Ναι και οι μεγάλοι στόχοι γίνονται πράξη”, προσέθεσε.

Το απόγευμα της Τετάρτης στο σύλλογο έγινε πρόβα του έργου, παρουσία του ίδιου του Νίκου Ασλανίδη και φυσικά των συντελεστών. Ο κ. Ασλανίδης τόνισε πως όταν έγραψε το βιβλίο δεν είχε κατά νου ότι μπορεί να γίνει θεατρικό έργο. “Έχουμε δύο στόχους: Από τη μια την εξωστρέφεια, ώστε να βγει προς τα έξω η Γενοκτονία, με νεοελληνική γλώσσα, ώστε να μάθουν την ιστορία και να παλέψουν για αυτοί και όσοι δεν ξέρουν την Ποντιακή διάλεκτο. Ο αγώνας πρέπει να είναι καθολικός”.

 

 

 

Πηγή : e-ptolemeos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.