ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αφιέρωμα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων από το 10ο Δημοτικό
Αφιέρωμα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων από το 10ο Δημοτικό
(Φώτο : veriotis.gr)
06 Ιούν
0
Σχόλια

Αφιέρωμα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων από το 10ο Δημοτικό

Την Τετάρτη 22 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 10ου ΔΣ Βέροιας από τους μαθητές της Β1′ και ΣΤ’ τάξης εκδήλωση-αφιέρωμα

μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Μέσα από θεατρικό δρώμενο, χορούς, ποιήματα και την αφήγηση χρονικού των δεινών που βίωσε ο Ποντιακός Ελληνισμός, οι μαθητές μετέφεραν σε γονείς, δασκάλους και φίλους ιστορικές μνήμες και αλήθειες γραμμένες στις ψυχές όσων έχασαν συγγενείς, ξεριζώθηκαν ή άκουσαν βιώματα από τα δακρυσμένα μάτια παππούδων και γιαγιάδων. Ιστορίες που συγκίνησαν, υπενθύμισαν αξίες, τη γενναιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης και τη δύναμη της ανθρωπιάς που διακατέχει την ελληνική ψυχή μέσα στο πέρασμα των αιώνων. Ειδική μνεία αξίζει στον μαθητή της Δ’ τάξης, Ματθαίο Παπαδόπουλο, ο οποίος έπαιξε ποντιακή λύρα, συγκινώντας το κοινό με την δεξιοτεχνία και την εκφραστικότητά του.

«Ευχαριστούμε θερμά τους πολιτιστικούς συλλόγους Καλλιθέας και Λυκογιάννης για την παραχώρηση των παραδοσιακών φορεσιών, καθώς και τον κ. Κρομλίδη Παρασκευά (ποντιακή λύρα) για την μουσική πλαισίωση της εκδήλωσης», καταλήγει η ενημέρωση του σχολείου.

 

 

 

 

Πηγή : veriotis.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.