ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συναπάντημα ποντιακής νεολαίας και φέτος στην Σουμελά
Συναπάντημα ποντιακής νεολαίας και φέτος στην Σουμελά
(Φώτο : pliroforiodotis.gr)
04 Ιούν
0
Σχόλια

Συναπάντημα ποντιακής νεολαίας και φέτος στην Σουμελά

Συνεχίζοντας μία παράδοση είκοσι έξι χρόνων στα υψώματα του Βερμίου, θα γίνει και φέτος το «26ο Συναπάντημα της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων» στην Παναγία Σουμελά.

Ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε πριν από είκοσι έξι χρόνια κάτω από τη σκέπη της Σουμελιώτισσας, αγκάλιασε και αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες νέους και νέες ποντιακής καταγωγής και στηρίχθηκε από Ποντιακά Σωματεία, εντός και εκτός των συνόρων της πατρίδας μας, τα οποία, χρόνο με τον χρόνο, γίνονται όλο και περισσότερα. Αυτή η επιτυχία δεν αποτελεί έργο μόνο του Ιερού Προσκυνήματος και του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», είναι αποτέλεσμα κυρίως της αρμονικής συνεργασίας των νέων Ποντιακής καταγωγής που είναι μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συναπαντήματος αλλά φυσικά και όλων όσων συμμετέχουν, έχοντας ως στόχο την συνέχιση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων μας καθώς και την ανάδειξη της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Φέτος συμπληρώνονται 26 χρόνια από το πρώτο συναπάντημα και προσκαλούμε την νεολαία να δώσει δυναμικά το παρόν για άλλη μια φορά στα φιλόξενα υψώματα του Βερμίου.

Η Οργανωτική Επιτροπή των Νέων του Συναπαντήματος, η οποία συνεδριάζει τακτικά κατά την διάρκεια της χρονιάς, έχει ήδη υποβάλει προτάσεις για την διεξαγωγή του 26ου Συναπαντήματος, αλλά και απόψεις για την καλύτερη φετινή διοργάνωση.

Οι βασικοί σκοποί και στόχοι, είναι:

  • Η Βιωματική επαφή των νέων με το Ι. Προσκύνημα και το συντελούμενο έργο της Σουμελιώτισσας στο Βέρμιο καθώς και με τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις των προγόνων μας.
  • Η Ευαισθητοποίηση όλων μας στην αναγκαιότητα διεθνοποίησης και αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
  • Τα Προβλήματα, και οι δυσκολίες εξεύρεσης εργασίας καθώς επίσης και τα θέματα οικολογίας και του περιβάλλοντος.
  • Η Αλληλοενημέρωση για το έργο και τις δραστηριότητες των άλλων νεολαιών των Ποντιακών Σωματείων, καθώς και η αλληλογνωριμία νέων από διάφορες άλλες περιοχές της χώρας, όπως και από τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Φέτος το Συναπάντημα είναι αφιερωμένο στην τραγική επέτειο συμπλήρωσης πενήντα (50) ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την παράνομη κατοχή του 37% του νησιού.

Οι εκδηλώσεις του Συναπαντήματος φέτος θα έχουν διάρκεια τεσσάρων ημερών, από την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 έως την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 και σχεδιάζονται με περισσό ζήλο, αγάπη, φροντίδα και αισιοδοξία.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συναπαντήματος απευθύνει κάλεσμα στους νέους και τις νέες που θέλουν να τη στελεχώσουν, συμμετέχοντας ενεργά σε αυτή, καταθέτοντας ιδέες και προτάσεις με στόχο τη συνέχιση του θεσμού του Συναπαντήματος και τη διατήρηση του ζήλου των συμμετεχόντων και της ποιότητας των εκδηλώσεων.

Οι εγκαταστάσεις του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος, έχουν δυνατότητα φιλοξενίας συγκεκριμένου αριθμού προσώπων στους ξενώνες. Για αυτό λοιπόν, για την καλύτερη διαμονή όλων η συμμετοχή κάθε Σωματείου ορίζεται στα πέντε (5) άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού αποστολής.

 

 

 

Πηγή : pliroforiodotis.gr

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.