ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των πρακτικών: «Πτυχές του Ποντιακού Ελληνισμού: βίωμα και γνώση» από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας
Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των πρακτικών: «Πτυχές του Ποντιακού Ελληνισμού: βίωμα και γνώση» από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας
(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)
03 Ιούν
0
Σχόλια

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των πρακτικών: «Πτυχές του Ποντιακού Ελληνισμού: βίωμα και γνώση» από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των πρακτικών του Διεθνούς Διαδικτυακού Συνεδρίου «Πτυχές του Ποντιακού Ελληνισμού: βίωμα και γνώση», την οποία διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, την Κυριακή 02 Ιουνίου 2024 στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «Παντάνασσα», στο πλαίσιο των «Λ’ Παυλείων».

Αρχικά, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης, Φώτης Φανιάδης, ο οποίος μετάφερε και τον χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννη Χρυσουλάκη.

Στη συνέχεια, για τον τόμο μίλησαν ο Θεοδόσης Κυριακίδης, Επιστημονικός Συνεργάτης της Έδρας Ποντιακών Σπουδών, η Αναστασία Μαχαιρίδου, Φιλόλογος-Γλωσσολόγος, ο Βλάσης Αγτζίδης, Δρ. Σύγχρονης Ιστορίας και ο Νικόλαος Πετρίδης, Ιστορικός-Ερευνητής. Και οι τέσσερις εισηγητές έκαναν ιδιαίτερη μνεία στη σημαντικότητα τόσο της έκδοσης όσο και του ίδιου του συνεδρίου, αλλά και στο επιτελούμενο έργο του Σωματείου και την βαρύτητα του.

(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)

Την αποφώνηση της εκδήλωσης έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος στο τέλος απένειμε αναμνηστικά στους συμμετέχοντες.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νάουσας κ. Κουτσιούμπας, ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων κ. Κεφτές, ο πρώην Βουλευτής κ. Φωτιάδης, η αντιδήμαρχος κα. Δανιηλίδου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νάουσας κ. Φειδάντσης και οι πρώην πρόεδροι της Ευξείνου Λέσχης κ. Καϊλάρης και κ. Ορδουλίδης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.