ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Για τη Γενοκτονία των Ποντίων μίλησε αντιπροσωπεία της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας σε μαθητές δημοτικού
Για τη Γενοκτονία των Ποντίων μίλησε αντιπροσωπεία της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας σε μαθητές δημοτικού
(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας)
01 Ιούν
0
Σχόλια

Για τη Γενοκτονία των Ποντίων μίλησε αντιπροσωπεία της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας σε μαθητές δημοτικού

Στις 27 Μαΐου 2024 η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας παρουσίασε ένα αφιέρωμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στους μαθητές και στις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Γαρεφείου.

Η Παρθένα Ελευθεριάδου (Γενική Γραμματέας της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας) έκανε ιστορική αναδρομή των γεγονότων, από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1453) και την Άλωση της Τραπεζούντας (1461) μέχρι και τα γεγονότα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (1914-1923) και η Όλγα Κιουρτσίδου (Υπεύθυνη Σκηνοθεσίας του Τμήματος Ποντιακού Θεάτρου της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας) ανέλυσε το τραγούδι «Την πατρίδα μ’ έχασα».

Παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες ήρθαν σε επαφή με λαογραφικά στοιχεία του ποντιακού πολιτισμού μέσα από την παραδοσιακή φορεσιά του Ευξείνου Πόντου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας, με μήνυμά του στη σελίδα του Συλλόγου, εκφράζει συγχαρητήρια στη Διευθύντρια, Χριστίνα Τεκεδοπούλου και στους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Γαρεφείου, για αυτήν την πρωτοβουλία και ευχαριστεί ιδιαίτερα για την πρόσκληση και τη θερμή φιλοξενία.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.