ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συγκίνηση στις εκδηλώσεις της Μελβούρνης για τις αδικοχαμένες ψυχές των Ελλήνων του Πόντου
Συγκίνηση στις εκδηλώσεις της Μελβούρνης για τις αδικοχαμένες ψυχές των Ελλήνων του Πόντου
(Φώτο : neoskosmos.com)
01 Ιούν
0
Σχόλια

Συγκίνηση στις εκδηλώσεις της Μελβούρνης για τις αδικοχαμένες ψυχές των Ελλήνων του Πόντου

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν στη Μελβούρνη οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου την Κυριακή.

H Μελβούρνη θυμήθηκε και φέτος τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της σφαγής.

Με αφορμή την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου οι Ποντιακοί Σύλλογοι της Μελβούρνης, υπό την αιγίδα της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, διοργάνωσαν την Κυριακή Επιμνημόσυνη Δέηση για τις αδικοχαμένες ψυχές των Ελλήνων του Πόντου, θύματα Γενοκτονίας, στην Ιερά Μονή Άξιον Εστίν.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων στον εξωτερικό χώρο της Μονής.

Επίσης, είχε προγραμματιστεί το κτήριο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας στην οδό Lonsdale 168, στο κέντρο της Μελβούρνης να φωταγωγηθεί με κόκκινο χρώμα για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου την Κυριακή, 19 Μαΐου.

Η Συμελα Σταματοπούλου , πρώην πρόεδρος της ΑΟΠΣ και μέλος του ΕΣ.

Ενώ το βράδυ της Κυριακής θα γίνει  η προβολή της ταινίας–ντοκιμαντέρ “Φονικός Εθνικισμός – Η Γενοκτονία των Ελλήνων 1913–1923”.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με την έκθεση «Ο Ελληνισμός της Ανατολίας – από το Αιγαίο ως τον Πόντο» που εγκαινιάζεται την Δευτέρα.

 

 

 

 

Πηγή : neoskosmos.com

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.