ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων τίμησε ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης
Τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων τίμησε ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης
31 Μάι
0
Σχόλια

Τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων τίμησε ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης

Ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης τίμησε την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης)

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 τελέστηκε η δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού από όλους τους φορείς της πόλης και στην συνέχεια δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα με την τέλεση του τρισαγίου για τα θύματα των Ελλήνων του Πόντου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων και στην συνέχεια με την παράσταση «Το ΔΑΚΡΥ της ΜΝΗΜΗΣ».

Μια παράσταση φόρος τιμής στα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, με έναν συγκλονιστικό Τάκη Βαμβακίδη στην αφήγηση, να ταξιδεύει τους παρευρισκόμενους σε όσα έγιναν στον μαρτυρικό Πόντο.

Συνέπραξαν μαζί του ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης στο τραγούδι και την αφήγηση, ο Δημήτρης Πιπερίδης στη λύρα, η Ειρήνη Σαχταρίδου στο αγγείο και ο Μίλτος Αποστολίδης στο νταούλι.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, ο Διοικητής του Δ’ΣΣ κ.Παπασταθόπουλος Σταύρος, η Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ.Μπρίκα Πολυξένη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Δρεμσίζης Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ.Ταρενίδης Αναστάσιος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ.Χατζηαντωνίου Αθανάσιος, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ.Ηλιάδης Θωμάς, η Πρόεδρος του ΟΕΒΕ Ξάνθης κ.Τσακίρογλου Μαίρη, η πολιτευτής Ξάνθης κ.Παρχαρίδου Έρση, φίλοι και μέλη του Συλλόγου μας.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.