ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο Τύρναβος τίμησε τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου
Ο Τύρναβος τίμησε τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου
(Φώτο : eleftheria.gr)
29 Μάι
0
Σχόλια

Ο Τύρναβος τίμησε τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου

Ο Σύλλογος Ποντίων Τυρνάβου και Βοτανοχωρίου διοργάνωσε μια σεμνή τελετή μνήμης και τιμής για τον άδικο θάνατο και εκτοπισμό των χιλιάδων Ποντίων προγόνων τους από τις πατρογονικές εστίες του Πόντου.

Στην έναρξη της εκδήλωσης τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη όλων από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τυρνάβου π. Γεώργιο και τους ιερείς π. Ιάκωβο και π. Δημήτριο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής, η Ευγενία Μαμανού – Χατζή, αντιδήμαρχος Πολιτισμού, η δημοτική σύμβουλος Ευγενία Βαρδιοπούλου, η εκπρόσωπος της εκπαίδευσης Ελένη Μαγαλιού, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου Κωνσταντίνος Πετμεζάς και οι πρόεδροι των τοπικών συλλόγων Βασιλική Γελαλή και Αλέξης Μπεκίρης. Ο δήμαρχος Τυρνάβου μίλησε για την καθυστέρηση στην αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα και τα δεινά των Ποντίων όταν ήρθαν στην Ελλάδα. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ενώ οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που ράγισε καρδιές. Τα παιδιά του συλλόγου τραγούδησαν για τη θυσία και χόρεψαν τον Σέρρα, τον πανάρχαιο χορό του πολέμου.

 

 

Πηγή : eleftheria.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.