ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σε κλίμα συγκίνησης οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας
Σε κλίμα συγκίνησης οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας
(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)
27 Μάι
0
Σχόλια

Σε κλίμα συγκίνησης οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο Λόγο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νάουσας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των 353.000 νεκρών της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)

Ακολούθησε τρισάγιο στο μνημείο της Γενοκτονίας στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας. Στη συνέχεια, ποντιακό μοιρολόι από την «Καμπάνα του Πόντου» απέδωσαν η Βίκη Παπαδόπουλου και ο Άρης Μιχαϊλίδης, μέλη του σωματείου. Την επιμνημόσυνη ομιλία εκφώνησε η κα. Στεφανία Τανιμανίδου, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, μέλος της Ευξείνου Λέσχης και τέως Αντιδήμαρχος Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με κατάθεση στεφάνων και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)

Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Τασούλα Βουλευτής Ημαθίας κ. Βεσυρόπουλος, ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Κοτίδης, ο Δήμαρχος Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Κουτσογιάννης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ημαθίας κ. Κουβακάς, εκπρόσωπος της Β’ΜΚΔ, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Νάουσας κ. Κουτσιούμπας, ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων κ. Κεφτές, ο πρώην Βουλευτής κ. Φωτιάδης, οι αντιδήμαρχοι κα. Ασλανίδου και κα. Βασιλειάδου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Κουτσογιάννης, η δημοτική σύμβουλος κα. Λογγινίδου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νάουσας κ. Φειδάντσης, κοινοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης κ. Καϊλάρης, ο πολιτευτής κ. Μαρκούλης, εκπρόσωποι του Ιδρύματος και του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», του Μουσικού Σωματείου «Ωδείο Ναούσης», του Συλλόγου Παλιννοστούντων Ποντίων «Χρυσόμαλλο Δέρας» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νάουσας «Πυρσός».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.