ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων διοργάνωσε ο «Καπετάν Ευκλείδης» Αχαρνών
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων διοργάνωσε ο «Καπετάν Ευκλείδης» Αχαρνών
(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης»)
24 Μάι
0
Σχόλια

Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων διοργάνωσε ο «Καπετάν Ευκλείδης» Αχαρνών

Τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τίμησε με εκδήλωση Μνήμης που διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης» την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

Η εκδήλωση Μνήμης ξεκίνησε με τρισάγιο εις μνήμην των 353.000 αδικοχαμένων προγόνων μας, το οποίο τελέστηκε από τον πατέρα Μιχαήλ του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αχαρνών. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο της Λέσχης, Τοπαλίδη Γιάννη και τον Δήμαρχο, Βρεττό Σπύρο, στην προτομή του Καπετάν Ευκλείδη.

Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου που έδωσαν το παρών ήταν ο Σύλλογος Πελοποννησίων Αχαρνών «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακή Αναβίωση Αχαρναϊκή Κληρονομιά και η Αθλητική Ένωση Μενιδίου (Α.Ε.Μ.).

Στη συνέχεια υπό τους ήχους της λύρας και του νταουλιού πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Μνημείο Ηρώων Ακριτών του Πόντου στο Πάρκο Μνήμης. Με την άφιξη έγινε το άναμμα των κεριών με τον σχηματισμό «353.000 – ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ».

Σε κλίμα συγκίνησης χορεύτηκε ο Πυρρίχιος χορός – Σέρρα από τους ζιπκαλήδες της Λέσχης.

Έπειτα έγινε εναπόθεση της Φλόγας από τον πρόεδρο της Λέσχης, Τοπαλίδη Γιάννη και τον Δήμαρχο, Βρεττό Σπύρο.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.