ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με μια σειρά εκδηλώσεων Μνήμης τίμησαν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς τη Γενοκτονία των Ποντίων
Με μια σειρά εκδηλώσεων Μνήμης τίμησαν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς τη Γενοκτονία των Ποντίων
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)
24 Μάι
0
Σχόλια

Με μια σειρά εκδηλώσεων Μνήμης τίμησαν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς τη Γενοκτονία των Ποντίων

Η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» με αίσθημα βαθιάς τιμής, τίμησε τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, μια τραγωδία που σημάδεψε την ιστορία του Ελληνισμού και άφησε ανεξίτηλα σημάδια στις ψυχές και τις καρδιές μας, πραγματοποιώντας για ακόμα μια χρονιά λαμπαδηφορία στο μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η λαμπαδηφορία έλαβε μέρος την Τετάρτη 15 Μαΐου και ξεκίνησε από το εντευκτήριο της Ένωσης με κατάληξη την Πλατεία Ειρήνης στο μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Εκεί πραγματοποιήθηκε η τελετή μνήμης με την απαγγελία ενός ποντιακού μοιρολογιού από τον π. Πολύκαρπο Κοντοζίδη, τηρώντας ενός λεπτού σιγή και ανάβοντας κεριά προς στην μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας.

Η Ένωση συμμετείχε επίσης και σε άλλες εκδηλώσεις αφιερωμένςς στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, δίνοντας το παρόν:

Στην Φλόγα Μνήμης του Δήμου Κιλκίς που έλαβε χώρα την Παρασκευή 17 Μαΐου με μέλη της Ένωσης ντυμένα με παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές και κρατώντας το λάβαρο του Συλλόγου και την σημαία με το επετειακό λογότυπο της Γενοκτονίας ( G ).

Στην κεντρική εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου:

Στο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ελλήνων του Πόντου που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με μέλη της Ένωσης ντυμένα με παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές και προσφέροντας κόλλυβα στους παρευρισκόμενους στη μνήμη των 353.000 ψυχών, θύματα της Γενοκτονίας.

Στην επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς μπροστά από το μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού με εκπρόσωπο και πρόεδρο της Ένωσης, Παναγιώτη Δαμιανίδη, καταθέτοντας στεφάνι προς τιμήν των θυμάτων.

Στην κεντρική εκδήλωση Μνήμης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας η Ένωση με μέλη της στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας του Πόντου, στο μνημείο Γενοκτονίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και πορεία διαμαρτυρίας προς το Τούρκικο Προξενείο και επίδοση Ψηφίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.