ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Λάρισα: Βαθιά συγκίνηση στις φετινές εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Λάρισα: Βαθιά συγκίνηση στις φετινές εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
(Φώτο : onlarissa.gr)
22 Μάι
0
Σχόλια

Λάρισα: Βαθιά συγκίνηση στις φετινές εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Με σεβασμό και βαθιά συγκίνηση πραγματοποιήθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Σωτήρος και στο Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην πλατεία αλησμόνητων πατρίδων στην περιοχή του Αβέρωφ την Κυριακή 19 Μαΐου.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν τμήματα του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας. Ενώπιον του Μνημείου εκφωνήθηκε ομιλία από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας και πρώην προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χρήστο-Δημήτριο Τοπαλίδη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Μαρία Γαλλίου, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Αθανάσιος Μαμάκος, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος Κων/νος Τζανακούλης, οι βουλευτές Βασίλειος Κόκκαλης και Ευαγγελία Λιακούλη, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμενων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Απόγευμα 19ης Μαΐου – Μελιβοία Αγιάς

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αγίας το «1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου» το οποίο συνδιοργάνωσε Ο Δήμος Αγιάς, η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, η Λ.Α.Μ.Κ.Ε. και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας συμμετείχε στην διοργάνωση, προσκεκλημένος του Δήμου Αγιάς, και συμμετείχε στην τελετή βράβευσης των νικητών και τις απονομές μεταλλίων στους συμμετέχοντες. Η διοργάνωση η οποία συνέπεσε με την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ήταν αφιερωμένη στα θύματα της Γενοκτονίας και τα αυτοκίνητα συμμετείχαν με το έμβλημα της Γενοκτονίας, το γνωστό σε όλους G.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με την έκθεση φωτογραφίας “Ανέσπερος Μνήμη” που θα φιλοξενηθεί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο από τις 20/05 έως 23/05. Επίσης στις 23/05 θα πραγματοποιηθεί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο στις 8 μ.μ. Εκδήλωση-αφιέρωμα στον εθνομάρτυρα του Πόντου Νίκο Καπετανίδη.

 

 

 

Πηγή : onlarissa.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.