ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με συγκίνηση ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας
Με συγκίνηση ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας
21 Μάι
0
Σχόλια

Με συγκίνηση ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 οι εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

 

Οι εκδηλώσεις μνήμης έγιναν για να τιμηθεί η μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας και να θυμίσουμε στη Διεθνή Κοινότητα ότι οφείλει να αναγνωρίσει και να πιέσει την Τουρκία, ώστε να αποδεχθεί την συν τελεσθείσα Γενοκτονία, αλλά και την δέσμευση της να μην επαναληφθεί ποτέ καμία παρόμοια πράξη.

Οι δράσεις της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας ξεκίνησαν την Κυριακή 17-3-2024, όπου πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο της Ευξείνου Λέσχης με σύνθημα «μια ρίζα για τη ρίζα μας».

Ακολουθούν οι επόμενες εκδηλώσεις Μνήμης:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-5-2024 8.00 μ.μ. – 9.00 μ. μ. : Ομιλία από τον διδάκτορα του πανεπιστημίου Πρίνστον κ. Νίκο Μιχαηλίδη με θέμα: <<Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού: Ένα ατιμώρητο έγκλημα και οι συνέπειες του>> στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου δήμου Βέροιας.

09.30 μ.μ. : Λαμπαδηφορία από την πλατεία δημαρχείου μέχρι την πλατεία Ν. Καπετανίδη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-5-2024
09.30 π.μ. Μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Βεροίας
10.30 π.μ. Κεντρική εκδήλωση στην Πλ. Ν. Καπετανίδη – Βέροια Επιμνημόσυνη δέηση – Χαιρετισμός του προέδρου της Ε. Λ. Β. Κατάθεση στεφάνων

ΚΥΡΙΑΚΗ 19-5-2024
7.00 μ.μ. Συμμετοχή στην Κεντρική Εκδήλωση στην Πλ. Αγ. Σοφίας – Θεσσαλονίκης.

Καθ’ όλο το μήνα Μάϊο θα πραγματοποιείται αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γ. Ν. Βέροιας και σύνθημα « δώσε αίμα για το αίμα που χάθηκε».

Επιπλέον η Λέσχη συμμετείχε σε κοινές ή μεμονωμένες εκδηλώσεις και δράσεις για τη γενοκτονία που πραγματοποιήθηκαν από την ΠΟΕ, το ΣΠΟΣ ΚΜ&Θ και συλλόγους του νομού Ημαθίας.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής Ημαθίας κ. Βασίλειος Κοτίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης Κωνσταντίνος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ν. Ημαθίας κ. Τζήμα – Τόπη Συρμούλα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας και πρώην πρόεδρος της λέσχης κ. Τσαχουρίδης Αλέξανδρος, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας-περιβάλλοντος κ. Παπαδόπουλος Βασίλης, ο Αντιδήμαρχος ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γρηγοριάδης Καλλίστρατος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ασλανίδης Λάζαρος, ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κ. Δέλλας Αθανάσιος, ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ κ. Ρίζος Κωνσταντίνος, ο πρώην δήμαρχος Βεροίας κ. Χασιώτης Ιωάννης η πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Νάουσας κ. Μπαλτατζίδου Δώρα, ο πρώην πρόεδρος της λέσχης κ. Ζευγαρόπουλος Λάζαρος, η Μαρία Καραγιαννίδου υπεύθυνη τύπου, από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.