ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων τίμησε η «Τραπεζούντα» Φυλής (βίντεο)
Τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων τίμησε η «Τραπεζούντα» Φυλής (βίντεο)
19 Μάι
0
Σχόλια

Τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων τίμησε η «Τραπεζούντα» Φυλής (βίντεο)

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα» τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στη Στέγη Ποντίων, μπροστά από το μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού που κοσμεί τον προαύλιο χώρο του Συλλόγου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό από τη Γενική Γραμματέα του Συλλόγου, Κυριακή Ξανθοπούλου, οποία αναφέρθηκε στην ημέρα Μνήμης, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί την κορωνίδα των εκδηλώσεων του Συλλόγου. Έπειτα το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων αποτελεί εθνική υπόθεση και όπως όλοι οφείλουμε να αγωνιστούμε για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Έπειτα ακολούθησε το Μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας από τον Πρωτοπρεσβύτερο της Ιεράς Μονής της Παναγίας Κανάλας, πάτερ Συμεών Αδάκτυλο.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον Δρ Βασίλειος Μεϊχανετσίδης, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης. Οι γνώσεις που μετέφερε ακούστηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους παρευρισκόμενους.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού που βρίσκεται στο Σύλλογο και η εκδήλωση έκλεισε με τον Πυρρίχιο χορό.

Τους χορευτές συνόδευσαν στη λύρα ο Γιώργος Κουλαξουζίδης και στο νταούλι ο Φίλιππος Παρχαρίδης.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.