ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Για τ' εμάς ο Πόντος ζει»: Μια μοναδική παράσταση στο Ηράκλειο, για τη γενοκτονία των Ποντίων
«Για τ’ εμάς ο Πόντος ζει»: Μια μοναδική παράσταση στο Ηράκλειο, για τη γενοκτονία των Ποντίων
(Φώτο : newshub.gr)
17 Μάι
0
Σχόλια

«Για τ’ εμάς ο Πόντος ζει»: Μια μοναδική παράσταση στο Ηράκλειο, για τη γενοκτονία των Ποντίων

Το Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού παρουσιάζει μία μοναδική παράσταση για τη Γενοκτονία και τον ξεριζωμό των Ποντίων με τίτλο “Για τ’ εμάς ο Πόντος ζει” στις 19 Μαΐου, την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του
Πόντου.

Ο Σύλλογος διάδοσης ελληνικών παραδοσιακών χορών και μουσικής «Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού», με σεβασμό στην ιστορία και το πολιτισμό του Ελληνισμού, διοργανώνει μία εκδήλωση στις 19 Μαΐου, την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Μία μοναδική παράσταση για τη Γενοκτονία και τον ξεριζωμό των Ποντίων με τίτλο “Για τ’ εμάς ο Πόντος ζει”. Συμμετέχουν αντιπροσωπεία των χορευτικών τμημάτων και η θεατρική ομάδα του Συλλόγου. Θα παρουσιαστούν 22 χοροί από διάφορες περιοχές του Πόντου και θεατρικά αποσπάσματα με μαρτυρίες Ποντίων και ιστορικά γεγονότα της γενοκτονίας.

Η Κρήτη τιμά τον Πόντο.

Μία παραγωγή του Παραδοσιακού Εργαστηρίου με τη γενική επιμέλεια της οικογένειας Κουγιουμουτζή. Τη σκηνοθεσία των θεατρικών αναλαμβάνει ο Δομήνικος Ταβερναράκης. Υπεύθυνοι για τις φορεσιές και τα κοστούμια είναι ο  Άκης Καλλιάδης και η Μαρία Τριτσάρη.

Λύρα-τραγούδι: Στέλιος Γεωργιάδης

Νταούλι: Γιώργος Ζουρνατζίδης

Τραγούδι: Ευγενία Τόλη-Δαμαβολίτη

 

ώρα έναρξης: 9 μ.μ., θέατρο «Αστόρια», Ηράκλειο

 

 

 

Πηγή : newshub.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.