ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Εκδήλωση «105 Χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων και 50 Χρόνια από την Εισβολή στην Κύπρο»
ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Εκδήλωση «105 Χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων και 50 Χρόνια από την Εισβολή στην Κύπρο»
(Φώτο : famagusta.news)
17 Μάι
0
Σχόλια

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Εκδήλωση «105 Χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων και 50 Χρόνια από την Εισβολή στην Κύπρο»

Ο Σύλλογος Ποντίων Αμμοχώστου “ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ” διοργανώνει εκδήλωση 105 Χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων και 50 Χρόνια από την Εισβολή στην Κύπρο.

Η 19η Μαΐου είναι μια ημέρα ιδιαίτερα σημαντική για τον Ποντιακό λαό, αφού είναι η επίσημη ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων. Το να τιμήσουμε αυτήν την ημέρα είναι πολύ περισσότερο από μια απλή εκδήλωση. Είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και την αντοχή ενός λαού που αντιμετώπισε την πλέον τραγική πρόκληση.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει λαμπαδηδρομία από το οδόφραγμα Δερύνειας μέχρι την Πλατεία Αγ. ΓεωργίουΠαραλιμνίου, όπου θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις όπως ομιλίες, απαγγελίες ποιημάτων και τραγουδιών, καθώς και προβολή εικόνων και βίντεο ντοκουμέντου από τα συμβάντα.

Η πράξη αυτή, αποτελεί μια προσπάθεια να αναδείξουμε τη σημασία της 19ης Μαΐου, καθώς και την ημέρας μνήμης για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο πριν από 50 χρόνια. Μέσα από τη λαμπαδηδρομία και τις εκδηλώσεις που ακολουθούν, επιθυμούμε να ενισχύσουμε τη συναισθηματική, πολιτιστική και ιστορική σύνδεση μας με τις ρίζες μας και να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη των προγόνων μας.

viber image 2024 05 14 09 20 54 699 εκδήλωση, ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

 

 

 

Πηγή : famagusta.news

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.