ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Eκδηλώσεις μνήμης για την Ποντιακή Γενοκτονία στην Μελβούρνη
Eκδηλώσεις μνήμης για την Ποντιακή Γενοκτονία στην Μελβούρνη
(Φώτο : neoskosmos.com)
16 Μάι
0
Σχόλια

Eκδηλώσεις μνήμης για την Ποντιακή Γενοκτονία στην Μελβούρνη

H Μελβούρνη θα θυμηθεί και φέτος τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της σφαγής.

Με αφορμή την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν οι ακολουθες εκδηλώσεις μνήμης στη Βικτώρια.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Διάλεξη – Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Η Κεντρική Ένωση Ποντίων Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ποντιακή Εστία», η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Ωκεανίας και η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης σε συνεργασία με την Αυστραλιανή Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, φιλοξενούν ομιλία του

Κωνσταντίνου Καλυμνιού με τίτλο «Πόντος, η Όπερα» την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, στις 7:00μμ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ‘Mezzanine Level’ του Ελληνικού Κέντρου, 168 Lonsdale St, Μελβούρνη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Λίτσα Αθανασιάδη στον αριθμό 0421 804 968.

Δοξολογία – Μνημόσυνο, Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Οι Ποντιακοί Σύλλογοι της Μελβούρνης, υπό την αιγίδα της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, διοργανώνουν Επιμνημόσυνη Δέηση για τις αδικοχαμένες ψυχές των Ελλήνων του Πόντου, θύματα Γενοκτονίας, την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, στις 9:30πμ.

Η Δοξολογία θα γίνει στην Ιερά Μονή Άξιον Εστίν, 7 Hartington St, Northcote.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Γιάννη Πιλαλίδη στο 0414 334 233.

Τελετή κατάθεσης στεφάνων – Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, στις 12.00μμ θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Κατάθεσης Στεφάνων στη μνήμη των ψυχών που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο ‘Μνημείο των Πεσόντων’ της Ιεράς Μονής Άξιον Εστίν, 7 Hartington St, Northcote.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή για κατάθεση στεφάνου, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τον κ. Κώστα Τσεπραϊλίδη στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ausfedpontianassoc@gmail.com

Φωτισμός κτιρίου Ελληνικής Κοινότητας – Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Το κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας στην οδό Lonsdale 168, στο κέντρο της Μελβούρνης, θα φωταγωγηθεί με κόκκινο χρώμα για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου την Κυριακή, 19 Μαΐου.

Η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται από ανώνυμους συμπατριώτες.

Προβολή της ταινίας “Φονικός εθνικισμός” – Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων σε συνεργασία με το Δίκτυο Τροφή για Σκέψη (Food for Thought), το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών και την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, διοργανώνουν την πρεμιέρα της ταινίας–ντοκιμαντέρ “Φονικός Εθνικισμός – Η Γενοκτονία των Ελλήνων 1913–1923”.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο Palace Cinema Pentridge, 1 Champ St, Coburg, στις 4:30μμ, την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024.

Η προμήθεια των εισιτηρίων γίνεται μέσω της πλατφόρμας TryBooking.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Συμέλα Σταματοπούλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση ausfedpontianassoc@gmail.com

Έκθεση αφιερωμένη στους Έλληνες της Μικράς Ασίας και της Κύπρου – Δευτέρα, 20 έως Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο «Ελληνισμός της Ανατολίας – από το Αιγαίο έως τον Πόντο», της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων θα υλοποιήσει δεκαήμερη έκθεση με τίτλο «Στα Χνάρια του Διγενή Ακρίτα». Μια έκθεση μουσειακή για τα κοινά στοιχείο της ιστορίας και του πολιτισμού, που ενώνουν τους Έλληνες της Κύπρου και του Πόντου, της Κρήτης, της Καππαδοκίας και εν γένει, της Μικράς Ασίας.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο κτίριο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Oakleigh και Περιχώρων, 62 Willesden Rd., Hughesdale (απέναντι από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων) και θα λειτουργεί από τις 12:00 έως τις 6:00μμ., καθημερινά, 20 έως 29 Μαΐου 2024.

Για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στο χώρο της έκθεσης και για να λάβετε μουσειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το σχολείο ή τον σύλλογό σας, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την κα Γιώτα Σταυρίδου στο 0481 238 880.

Εγκαίνια μουσειακής Έκθεσης – “Στα χνάρια του Διγενή Ακρίτα” – Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «Στα Χνάρια του Διγενή Ακρίτα» θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, στο χώρο του σχολείου Oakleigh Grammar, 77/81 Willesden Rd., Oakleigh (είσοδος από το Clapham Rd.) στις 7:00μμ.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την κα Γιώτα Σταυρίδου στον αριθμό 0481 238 880.

 

 

Πηγή : neoskosmos.com

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.