ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Οι εκδηλώσεις για την Γενοκτονία
Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Οι εκδηλώσεις για την Γενοκτονία
(Φώτο : pliroforiodotis.gr)
11 Μάι
0
Σχόλια

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Οι εκδηλώσεις για την Γενοκτονία

Λόγω συμπλήρωσης 105 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, η Εύξεινος Λέσχη Βεροίας προγραμμάτισε σειρά εκδηλώσεων. Οι κύριες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Βέροιας, κατά τον μήνα Μάϊο 2024, σαν μνημόσυνο και όχι γιορτή, είναι οι παρακάτω:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-5-2024

8.00 μ. μ. – 9.00 μ. μ. : Ομιλία από τον διδάκτορα του πανεπιστημίου Πρίνστον Νίκο Μιχαηλίδη με θέμα: “Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού: Ένα ατιμώρητο έγκλημα και οι συνέπειες του” στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου δήμου Βέροιας.

09.30 μ. μ. : Λαμπαδηφορία από την πλατεία δημαρχείου μέχρι την πλατεία Ν. Καπετανίδη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-5-2024

09.30 π. μ. Μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Βεροίας

10.30 π. μ. Κεντρική εκδήλωση στην Πλ. Ν. Καπετανίδη – Βέροια – Επιμνημόσυνη δέηση – Χαιρετισμός του προέδρου της Ε. Λ. Β. Κατάθεση στεφάνων

ΚΥΡΙΑΚΗ 19-5-2024

7.00 μ. μ. Συμμετοχή στην Κεντρική Εκδήλωση στην Πλ. Αγ. Σοφίας – Θεσσαλονίκης.

Επίσης κάποιες δράσεις μας γίνουν χωρίς να αναφερθούν δημόσια καθώς αγγίζουν ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, της καθημερινότητας μας. Επιπλέον η λέσχη θα συμμετάσχει σε κοινές ή μεμονωμένες εκδηλώσεις και δράσεις για τη γενοκτονία που θα πραγματοποιηθούν από την ΠΟΕ, το ΣΠΟΣ ΚΜ&Θ και συλλόγους του νομού Ημαθίας.

 

 

 

Πηγή : pliroforiodotis.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.