ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Το αρχαιολογικό έργο στους Ελληνικούς οικισμούς του Εύξεινου Πόντου και στα περίχωρα τους κατά την τελευταία δεκαετία»
«Το αρχαιολογικό έργο στους Ελληνικούς οικισμούς του Εύξεινου Πόντου και στα περίχωρα τους κατά την τελευταία δεκαετία»
(Φώτο : paratiritis-news.gr)
05 Μάι
0
Σχόλια

«Το αρχαιολογικό έργο στους Ελληνικούς οικισμούς του Εύξεινου Πόντου και στα περίχωρα τους κατά την τελευταία δεκαετία»

Το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και το Τμήμα Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Μουσείου του Λούβρου με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης & του Διακρατικού, Διαπανεπιστημιακού, Διατμηματικού Προγράμματος  Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψυχοπαιδαγωγικές, Διδακτικές και Διαπολιτισμικές Προσεγγίσεις στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες», θα πραγματοποιήσουν Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα “THE ARCHAEOLOGICAL WORK IN THE GREEK SETTLEMENTS OF THE BLACK SEA AND THEIR ENVIRONS DURING THE LAST DECADE”  (Το αρχαιολογικό έργο στους ελληνικούς οικισμούς του Ευξείνου Πόντου και στα περίχωρά τους κατά την τελευταία δεκαετία).

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Ramada Plaza by Wyndham Thraki Hotel στην Αλεξανδρούπολη στις 28–30 Μαΐου2024 σε υβριδική μορφή, δια ζώσης και μέσω της πλατφόρμας Zoom. Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος εξήντα ερευνητές που δραστηριοποιούνται σε παράκτιες αρχαιολογικές θέσεις του Εύξεινου Πόντου και τα περίχωρά τους.

Οι τομείς της ανασκαφικής και ερευνητικής δραστηριότητας που καλύπτονται είναι οι ακόλουθοι:

– Οικισμοί γηγενών πληθυσμών

– Ελληνικοί οικισμοί και τα περίχωρά τους

– Εμπόρια και εμπόριο

– Λιμενικές εγκαταστάσεις και ενάλια αρχαιολογία

– Ιερά και λατρευτικές πρακτικές

– Νεκροπόλεις και ταφικές πρακτικές

– Επικράτειες και εσωτερική οργάνωση

– Οδικές και υδάτινες αρτηρίες

Οι ανακοινώσεις θα έχουν μέγιστη διάρκεια έως 20’ και η γλώσσα του συνεδρίου θα είναι η αγγλική. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις περιλήψεις και τον τρόπο παρακολούθησης του συνεδρίου από απόσταση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον σύνδεσμο https://bs2024.bscc.duth.gr.

 

 

 

Πηγή : paratiritis-news.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.