ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ένταξη μαθήματος «Ιστορία του Ελληνισμού της Ανατολής 19ος- 20ος αιώνας» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο - Το μήνυμα του Σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης
Ένταξη μαθήματος «Ιστορία του Ελληνισμού της Ανατολής 19ος- 20ος αιώνας» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο – Το μήνυμα του Σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης
(Φωτο: Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης)
26 Απρ
0
Σχόλια

Ένταξη μαθήματος «Ιστορία του Ελληνισμού της Ανατολής 19ος- 20ος αιώνας» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο – Το μήνυμα του Σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης

Το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εντάξει στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θέση ΔΕΠ με τίτλο «Ιστορία του Ελληνισμού της Ανατολής 19ος- 20ος αιώνας».

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

«Το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εντάξει στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θέση ΔΕΠ με τίτλο «Ιστορία του Ελληνισμού της Ανατολής 19ος- 20ος αιώνας».

Η Ελληνική Πολιτεία με καθυστέρηση 100 ετών υλοποιεί μια ηθική της υποχρέωση έναντι του Προσφυγικού Ελληνισμού εντάσσοντας στην λειτουργική ζωή του κορυφαίου Ελληνικού Πανεπιστημίου που ιδρύθηκε στην πρωτεύουσα των προσφύγων Θεσσαλονίκη την έδρα που θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο τους προγόνους μας και τα γεγονότα της Γενοκτονίας.

Ευχόμαστε ο καθηγητής που θα επιλεγεί και οι φοιτητές του Τμήματος να αποτελέσουν μια κυψέλη μάθησης, γνώσης και Ιστορικής αλήθειας για την μνήμη των πολυβασανισμένων μας προγόνων.

Ας είναι αυτή η εξέλιξη παράλληλα με την μετατροπή και της επώνυμης έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ σε δημόσια, ο βατήρας του Ελληνισμού πέραν του Αιγαίου στην δικαίωση και Αναγνώριση».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.