ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η ΠΕΝ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη
Η ΠΕΝ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη
21 Δεκ
0
Σχόλια

Η ΠΕΝ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη

Η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας (ΠΕΝ), του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων της αλλά και των άγιων ημερών των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, διοργανώνει συλλογή τροφίμων με την ονομασία «Το καλαθόπον»«.

Τα τρόφιμα θα διατεθούν στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και αυτή με την σειρά της θα τα διανέμει στα τραπέζια αγάπης που οργανώνει, για όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη για ένα πιάτο φαγητό.

Η ΠΕΝ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καλεί τα σωματεία της περιφέρειας της να διαδραματίσουν πρωταρχικό ρόλο σε αυτό το εγχείρημα ενημερώνοντας τα μέλη τους και την τοπική κοινωνία καθώς επίσης και να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το αξιέπαινο έργο των Μητροπόλεων μας σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η συλλογή τον τροφίμων θα γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στους χώρους των παρακάτω σωματείων: Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά», Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης, Σύλλογος Ποντίων φοιτητών και σπουδαστών Ξάνθης, Ποντιακός Σύλλογος Κάτω Νευροκοπίου «Αλέξανδρος Υψηλάντης» και Μορφωτικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος.

Τα τρόφιμα θα μεταφερθούν από τους συλλόγους στον τελικό τους προορισμό, την νέα χρονιά από μέλη της ΠΕΝ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Αυτή η δράση επίσημα γίνεται πρώτη φορά. Ανεπίσημα πέρυσι είχαμε δώσει κάποια ρούχα στο “Χαμόγελο Του Παιδιού”. Είπαμε λοιπόν να το καθιερώσουμε και κάθε χρόνο να κάνουμε μια ή δυο τέτοιες κοινωνικές δράσεις, μιας και κάθε χρόνο η οικονομική κατάσταση χειροτερεύει. Έτσι λοιπόν φέτος τα Χριστούγεννα αποφασίσαμε να βοηθήσουμε την μητρόπολη της Κομοτηνής, το Πάσχα θα βοηθήσουμε την Ξάνθη και ούτω κάθε εξής μέχρι να γυρίσουμε όλες τις μητροπόλεις της περιφέρειας μας», δήλωσε στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr o συντονιστής της ΠΕΝ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Χατζημηχαηλίδης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.