ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ένα διήμερο γεμάτο ποντιακή παράδοση στην Ένωση Ποντίων Bielefeld και Περιχώρων «19η Μάη»
Ένα διήμερο γεμάτο ποντιακή παράδοση στην Ένωση Ποντίων Bielefeld και Περιχώρων «19η Μάη»
17 Απρ
0
Σχόλια

Ένα διήμερο γεμάτο ποντιακή παράδοση στην Ένωση Ποντίων Bielefeld και Περιχώρων «19η Μάη»

Η Ένωση Ποντίων Bielefeld και Περιχώρων «19η Μάη» διοργάνωσε το 1ο της Θεματικό Σεμινάριο Ποντιακών Χορών, με εισηγητή τον Νίκο Ζουρνατζίδη, το Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Απριλίου 2024.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Bielefeld και Περιχώρων «19η Μάη»)

Το σεμινάριο περιελάμβανε ανάλυση των ποντιακών χορών στις διάφορες περιοχές του Πόντου.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Bielefeld και Περιχώρων «19η Μάη»)

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ποντίων Bielefeld και Περιχώρων «19η Μάη»:

«Ένα όμορφο Σαββατοκύριακο τελείωσε.

Το θεματικό σεμινάριο ποντιακών χορών αποδείχθηκε μια αξέχαστη εμπειρία. Καθώς ανακαλύψαμε τον χορευτικό πλούτο του ποντιακού πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, μάθαμε νέα βήματα, εμβάθυναμε τις γνώσεις μας στις τεχνικές του χορού και ανακαλύψαμε τον πλούτο της ποντιακής κουλτούρας. Το κέφι η αφοσίωση και η χαρά μας συνόδευαν καθώς εξασκούσαμε τους ρυθμούς και τις κινήσεις.

Μετά από αυτή την εμπειρία, αισθανόμαστε πλουσιότεροι με νέες γνώσεις και έτοιμοι να μοιραστούμε το πάθος μας για τον ποντιακό πολιτισμό με τον υπόλοιπο κόσμο. Ευχαριστούμε θερμά τον Nikos Zournatzidis για την παρουσία του και την πολύτιμη μάθηση που μας προσέφερε. Η εμπειρία αυτή θα μας συντροφεύει και θα μας εμπνέει σε κάθε μας χορευτικό βήμα στο μέλλον.
Επίσης ευχαριστούμε, τα άτομα που μας τίμησαν με την συμμετοχή τους στο σεμινάριο, τους εξαιρετικούς μουσικούς Chrisovalandi Konstantinidis και Νικόλαος Πρίζιδης, που εμπλουτίσαν το σεμινάριο στο μουσικό κομμάτι όπως και τον Ποντοκρατορας Τ. για την κάλυψη του σεμιναρίου».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.